27.10.2024.

13:45

Foto: Starsportphoto

Sport

Moskva je uz Partizan! Marko Nikolić pozdravio promene u Humskoj!

Nikolić, koji je predvodio crno-bele do njihove poslednje šampionske titule 2017. godine, izrazio je veliko poverenje u trenutne vođe Partizana, među kojima su Danko Lazović, Rasim Ljajić i Predrag Mijatović, i istakao važnost njihovog uticaja i promišljanja o budućnosti kluba.

- Sinergija velikog kluba može sve! Granica nema, iako su pred ljudima iz Partizana teški dani. Mnogo posla na bezbroj polja, u konglomeratu tvorca fudbalske istorije izgleda kao misija sa bezbroj rebusa. I dobro mora da se zna – rekli su to Rasim, Peđa i Danko – aktuelno stanje traži i "grejs period“. Strpljenje i smirenje! Ne može ništa preko noći, iako Partizan samo priznaje pobede! - rekao je Nikolić, ukazujući da promena traži vreme kako bi rezultati postali vidljivi.

Informer

Bibars Natho

Nikolić je posebno naglasio važnost podrške sa tribina i pozvao navijače da ostanu uz Partizan, bez obzira na vremenske uslove ili eventualne neuspehe.

- Najveća snaga je u navijačima, videlo se to i protiv Čukaričkog. Slažem se sa Savom – Partizan mora masu da zadrži na stadionu. Bez obzira na hladne dane, vetar, kišu, sneg, eventualne neuspehe. Svega će biti, ali ništa ne sme energiju da ugasi. Ama baš ništa! Pauza nije daleko, neće biti mnogo ni utakmica u narednim danima. A, tada će sve biti lakše i prihvatljivije… Zato su pobede u narednim mečevima ključ!

Komentarišući dosadašnje izazove u radu Partizana, Nikolić je iskazao razočaranje zbog dugogodišnje stagnacije.

- Iznenađujuće, vetar promena dugo se čekao. Zamislite da trener osam godina nema uspeha – gde bi imao mesto u koordinatnom sistemu fudbalskih vrednosti? Od 2017. i poslednje titule mnogo se promenilo, nema trofeja šest leta, tri godine ni Evrope! Znali smo da nije dobro, upozoravali, ali… Ne zaboravljam, dobra saradnja i podrška ljudi iz kluba potpora su trofeja. Fino sam sarađivao sa tim ljudima, međutim, merica odgovornosti mora da postoji. U Partizanu ona je jasno definisana - kazao je Nikolić, jasno naglašavajući važnost odgovornosti u klubu.

Informer

Legende i nova uprava Partizana

Nikolić je takođe istakao problem neodrživog finansijskog modela zasnovanog na prodaji igrača, upozorivši da takva praksa može ugroziti budućnost kluba, o problemima u finansijama govorio je novi prvi čovek kluba iz Humske, Rasim Ljajić.

- Nedopustivo loši uslovi, infastruktura, stanje u školi, Teleoptiku, zahtevaju hitnu reakciju. Nisam stručnjak za finansije, čujem da se situacija otrgla kontroli. Partizanov gen ima sposobnost neverovatno brze regeneracije i to je zalog boljih dana. Nijedan klub ne sme da politiku opstanka i bitisanja bazira isključivo na prodaji fudbalera. Nije zdravo! Ulaznice, dresovi, marketing… da ne nabrajam dalje. Svi moraju na noge i to je jedini način da mladi momci, u godinama kad treba da rastu i pobeđuju, ostanu u Partizanu. Svima će onda biti bolje, klubu, igračima, navijačima… Crno-beli mogu mnogo da porastu.

Bivši trener crno-belih istakao je da se poziv Partizana nikada ne odbija, kao ni Srbije.

- Kad Partizan i reprezentacija zovu onda ne postoji "ne“. Bez obzira gde se nalazite, trenutak zahteva reakciju, razmatranje, priču… Ne može da vas ne interesuje poziv dve fudbalske institucije. Možda za klupu dođe poziv nekad, možda nikad. Nebitno, kad dođe čovek uvek mora da bude spreman i reaguje, svestan sebe i sopstvene pozicije. Klub u kojem danas radim poštujem i volim, cenim sve što imam u njemu.

Informer

Marko Nikolić

Nikolić se osvrnuo na mogućnost prijateljske utakmice između CSKA i Partizana u Beogradu, najavivši da bi meč mogao biti održan u martu, ako se do tada usaglase termini.

- Poseta je letos dogovorena, međutim, ostalo je malo vremena za organizaciju utakmice sredinom novembra. CSKA i Partizan su bratski klubovi, veliki broj Moskovljana ispratio je naše utakmice na Kupu prijateljstva, skoro 30.000 ljudi. Imamo želju, vreme nam nije saveznik. Realnije je da se vidimo u martu, u sledećoj pauzi - poručio je u intervjuu za SK Marko Nikolić.

Za kraj, Nikolić je uputio jasnu poruku Partizanu i njegovim navijačima:

- Srećno, Partizane! Moskva je uz tebe!

Nikolić ostaje deo priče Partizana, s jasnim stavom i optimizmom da klub može prebroditi teške dane i povratiti se u vrh srpskog i evropskog fudbala.