27.10.2024.

13:32

Foto: Starsportphoto

Sport

Eksplozijaaa! Dušan Vlahović opet igra za Srbiju!

Zbog privatnih problema Vlahović nije igrao za Srbiju od Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ali će napadač Juventusa u dresu nacionalnog tima zaigrati protiv Švajcarske i Danske. Povratak napadača, koji je bio odsutan zbog porodičnih problema, sve će obradovati, nema sumnje da će s Dušanom u timu Srbija biti mnogo konkurentnija u nastavku takmičenja u Ligi nacija.

Informaciju o Vlahovićevom povratku potvrdio je direktor reprezentacije Stevan Stojanović. Selektor i Dušan su se čuli pre nekoliko dana, a golgeter Juventusa je poručio Piksiju da može da računa na njega za mečeve sa Danskom i Švajcarskom. 

- Naš primarni cilj je da ostanemo u A diviziji Lige nacija. Verujem da to možemo i da ostvarimo. Računamo na Dušana Vlahovića! Tako je bilo i ranije, samo što ga selektor Dragan Stojković nije zvao, jer je Dušan imao porodične probleme, što je i poznato javnosti. Njih dvojica su se čuli pre nekoliko dana, a prema informacijama kojima raspolažem, Dušan je rekao da je spreman i da selektor može da računa na njega, ukoliko ga pozove - rekao je za Kurir Stojanović.

Informer

Srbija igra 15. novembra igra u gostima protiv Švajcarske, dok će tri dana kasnije u Leskovcu dočekati Dance.

Piksi je pred mečeve u oktorbu u Ligi nacija pričao o napadaču Juventusa.

- Da javnosti objasnim situaciju. Obavljeni su razgovori sa Dušanom Tadićem... pardon Vlahovićem. Ostaju privatni problemi, familijarni problemi. Jedino vreme kada može da se posveti tome je reprezentativna pauza. Poštujem tu odluku. Ono što je jako bitno. Niti je problem FSS, niti reprezentacija, niti selektor - istakao je Piksi pre mesec dana.

Srbija je u Ligi A grupi 4 posle četiri odigrana kola na trećem mestu sa četiri boda. "Orlovi" su pobedili Švajcarsku (2:1), poraženi su od Španije (3:0) i Danske (2:0), dok su na "Marakani" sa "crvenom furijom" u prvom kolu odigrali meč bez pobednika i golova. Španci su prvi na tabeli sa 10 bodova, Danci imaju sedam, dok su poslednji Švajcarci sa jednim bodom.