27.10.2024.

16:25

Foto: AP/Photo

Sport

Policija privela poljskog huligana! Tereti se za izazivanje nereda u Bačkoj Topoli!

Ekipa iz Varšave poznata je po zloglasnim navijačima, koji su često u centru pažnje zbog koreografija, bakljada i tuča.

Opravdali su glas koji ih prati i prilikom gostovanja u Bačkoj Topoli. Legija je slavila sa 3:0 u 2. kolu Lige konferencija, ali to nije sprečilo "ultrase" da uđu u sukob sa tamošnjom policijom.

Informer

Navijači Legije

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici podneli su prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama protiv tridesetčetvorogodišnjeg državljanina Poljske nakon incidenta na fudbalskoj utakmici između TSC-a i Legije", navodi se u saopštenju subotičkog MUP-a.

Oni terete pristalicu Legije da je ničim izazvano napao pripadnike žandarmerije na severnoj tribini tokom same utakmice.

"Poljak se sumnjiči da je bio u grupi gostujućih navijača koji su ulazili na severnu tribinu, gde je nekoliko minuta nakon početka utakmice došlo do napada na pripadnike žandarmerije i tom prilikom su dvojica žandarma lakše povređena. Protiv državljanina Poljske pokrenuta je prekršajna prijava uz zahtev pokretanja prekršajnog postupka i izrečena mu je kazna od 20.000 dinara, kao i otkaz boravka", objasnili su iz subotičkog Ministarstva unutrašnjih poslova.