27.10.2024.

17:30

Foto: AP/Photo

Sport

Čelsi bolji od "svraka", Junajted upisao novi poraz!

Uspeli su "plavci" da prežive nalet "svraka" u jednom jako uzbudljivom i kvalitetnom meču. 

Mnogo prilika, dobrih poteza, ali i nekih čudnih odluka imali smo prilike da gledamo na "Stamford bridžu".

Informer

Dobro odrađen posao fudbalera Čelsija

Nakon poraza u derbiju sa Liverpulom u prošlom kolu, igrači Čelsija sabrali su redove i zaista dobro odigrali protiv Njukasla koji, iako u nešto lošijoj formi, može mnogo na papiru.

Prvi pogodak upisao je sjajni Nikolas Džekson, da bi Isak poravnao rezultat samo 13 minuta kasnije. Posle pogotka, gosti su delovali kao konkretniji tim, ali nekoliko ishitrenih odluka i loših poteza, skupo ih je koštalo.

Te greške naplatio im je Kol Palmer golom u 47. minutu na asistenciju Lavije. Pokušale su "svrake" da se vrate u nastavku, ali nije bilo snage. Čelsi umalo nije otklonio sve dileme oko pobednika, ali je udarac Palmera glavom pogodio prečku.

Informer

Kol Palmer protiv Njukasla

Gigant iz Londona je uspeo da se održi u trci za prve četiri pozicije sa istim brojem bodova kao i Arsenal.

Slobodan pad na tabeli nastavio je Mančester junajted porazom od Vest Hema.

Teška pobeda nad Brentfordom i remi sa Fenerbahčeom u Ligi Evrope ostavili su traga na igračima Erika Ten Haga, a to su maestralno iskoritili domaći.

Čekali su navijači duže od sat vremena kako bi pao prvi gol, a onda je brana otvorena, pa je usledio pravi revolveraški obračun.

Samervil je doneo vođstvo Vest Hemu, da bi iskusni Kazemiro izjednačio u 81. Ušlo se u 90. minut i sve je mirisalo na novi remi "đavola", a onda katastrofa.
Nespretna reakcija odbrane, prekšraj u kaznenom prostoru i poklon za Bovena sa bele tačke. Naravno, Englez je oberučke prihvatio ovaj dar i tako doneo jako važnu pobedu "čekićarima".

Informer

Deni Ings i Emerson Palmijeri slave

Kiksnuli su i fudbaleri Totenhema, mada to više nikoga ne čudi.

Kristal palas im je "uzeo meru" sa minimalnih 1:0 i ostavio ih na tri boda iza fenomenalnog Notingema.