27.10.2024.

21:07

Foto: EPA Images

Sport

Atletiko u krizi! Pelegrinijev Betis nadigrao Madriđane

Ekipa Dijega Simeona tako je upisala prvi poraz ove sezone u španskom prvenstvu, ali im je ovo drugi uzastopni kiks, jer su u sredu uveče neočekivano izgubili od Lila sa 3:1 u Ligi šampiona

Očekivalo se da će "jorgandžije" rutinski stići do tri boda u Andaluziji, ali su udarili na žestok otpor rivala predvođenog sa klupe legendarnim Manuelom Pelegrinijem. Zanimljivo, čileanski stručnjak tako je prvi put posle 12 susreta nadmudrio argentinskog kolegu. Predvodio je Pelegrini u svojoj karijeri Viljareal, Real Madrid i Malagu, ali nikad nije uspeo da uzme skalp Čolu, sve do večeras.

Informer

 

Betis je večeras u potpunosti nadigrao "jorgandžije" koji su delovali kao ekipa koja se prvi put našla na terenu. Domaćini su apsolutno dominirali, prvenstveno u prvom poluvremenu kada su imali 14 šuteva ka protivničkom kolu, a zanimljivo je da jedini pogodak u mreži na kraju bio gol Hosea Marija Himeneza i to već u četvrtom minutu meča. Loptu je sa leve strane ubacio Abdea Ezaluzija, a nesrećni Urugvajac u nameri da je izbaci iz kazennog prostora savladao je svog golmana Jana Oblaka. 

U nastavku nije viđen preterano atraktivan i zanimljiv fudbal. Betis je uglavnom kontrolisao igru na terenu, s vremena na vreme zapretio Atletiku, koji je jednu i najbolju šansu imao u 80. minutu kada je Alvarez zatresao stativu. 

Atletiko je posle prvog poraza u sezoni ostao na četvrtom mestu sa 20 bodova, čak deset manje od vodeće Barselone, dok je Betis peti sa 18 poena.