28.10.2024.

15:30

Foto: FK Spartak printscreen Instagram

Sport

Subotičani doveli dobro pozanto lice! Gaćinović peti put na klupi Spartaka! (FOTO)

Od početka nove superligaške sezone, ekipa sa severa Srbije na čelu sa Milošem Kruščićem jedva je krpila kraj s krajem u domaćem šampionatu. Nakon 12 odigranih utakmica, "golubovi" su upisali sedam poraza, tri remija i samo dve pobede. Takvi rezultati, koji su ih svrstali na pretposlednje mesto prvenstvene tabele, nisu naišli na odobravanje rukovodstva, koje je u potrazi za brzom promenom, odlučilo da na klupu vrati Vladimira Gaćinovića, trenera koji je u četiri navrata vodio Spartak i ima bogato iskustvo s timom.

Zahvaljujem se predsedniku i upravi kluba na ukazanom poverenju. Ovaj poziv sam prihvatio sa velikim entuzijazmom. Navikao sam na složene situacije i radujem se izazovu da zajedno izađemo iz rezultatske krize. Čvrsto verujem u kvalitet ove ekipe i sposobnosti svakog pojedinca. Daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate - poručio je novi šef stručnog štaba, Vladimir Gaćinović.

Gaćinović je prvi put bio deo Spartaka kao pomoćni trener u sezoni 2016/17, a potom je kao glavni trener vodio ekipu u sezonama 2017/18, 2018/19 i 2021/22. Njegov najveći uspeh bio je plasman u evropska takmičenja, gde je Spartak trijumfovao u dvomeču nad praškom Spartom, ostvarivši važan rezultat u klupskoj istoriji.

-  Vladimir je već poznato lice u našem klubu, sa bogatom istorijom uspeha, uključujući plasman u Evropu. Verujemo da će njegov povratak doneti novu energiju ekipi i pomoći nam da se vratimo na pravi put. Nadamo se uspešnoj saradnji sa novim šefom stručnog štaba - izjavio je predsednik kluba, Nikola Simović.