04.06.2015.

19:58

Foto:

Sport

ĐILAS JASAN: Reprezentacija uvek pre ABA lige

On je gostujući u "Kažiprstu" televizije B92 potvrdio da je Svetska košarkaška federacija (FIBA) upozorila kakve će posledice snositi naš nacionalni tim ako klubovi budu igrali ABA ligu koju ona ne priznaje.

- FIBA nas je upozorila da ako naši klubovi ili bilo koji iz regiona budu igrali ABA ligu koja nije priznata, reprezentacija će biti suspendovana iz svih takmičenja. Zbog toga, mi treba da vidimo u čemu je problem i zašto FIBA ne prihvata ABA ligu. Najveći problem je privatno vlasništvo u toj ligi, šest pojedinaca su vlasnici 20 odsto i toga nema nigde drugde - istakao je Đilas i dodao da naši klubovi neće dozvoliti da reprezentacija ispašta i da dođe u pitanje učešće na Evropskom prvenstvu, kao o odlazak na Olimpijske igre. 

- Imate šest zemalja u regionu, a samo u Srbiji zajedničke stavove. Klubovi ne misle isto, ali su predstavnici klubova, uključujući Predraga Danilovića iz Partizana i Nebojšu Čovića iz Crvene zvezde, istakli da neće napraviti nijedan potez koji bi doveo do toga da naša reprezentacija ne igra na Evropskom prvenstvu. To je jasan dokaz, ako FIBA kaže da će suspendovati reprezentaciju, oni neće igrati ABA ligu.

Tagovi: