15.08.2015.

23:03

Foto:

Sport

TROFEJ BEOGRADA: Srbija se poigravala sa Kinom - 99:55

 

 

Srbija će u finalu sutra od 20.30 protiv Rusije imati priliku da odbrani trofej osvojen prošle godine. Rusi su ranije danas bili bolji od Venecuele sa 66:55

Košarkaši Srbije zabeležili su još jednu pobedu u pripremnom periodu pred početak Evropskog prvenstva, a Kinezi se nisu pokazali kao dostojan sparing partner domaćoj selekciji.

Izabranici Aleksandra Ðorđevića su od početka meča zaigrali agresivno i poveli sa 7:0, ali su Kinezi vratili rezultatski priključak i u prvoj četvrtini održavali neizvesnost.

Starsportphoto©

Košarkaši Srbije prepoznatljivom odbranom, posle koje šest i po minuta nisu primili koš, odlepili su se na velikih 28 poena prednosti posle sjajnih rola oporavljenog Miloša Teodosića i dominantnog pod košem Miroslava Raduljice.

U istom ritmu su domaći košarkaši nastavili u nastavku. Srbija je i pored velikog vođstva ozbiljno shvatila protivnika i igrala čvrstu odbranu, a nakon treće četvrtine bilo je ogromnih "+45" - 75:30.

Starsportphoto©



Publika, koja nije došla u velikom broju za razliku od pre nekoliko dana i duela sa Francuskom, mogla je da vidi nekoliko atraktivnih poteza u finišu, a prednjačio je Nemanja Dangubić zakucavanjima u NBA stilu.

Najefikasniji igrač na meču bio je Raduljica sa 14 poena, Nemanja Nedović dodao je 10, osam je dao Dangubić, a po sedam Marko Simonović, Marko Kešelj i Teodosić.
 

Starsportphoto©

 

Ðorđević je za ovaj meč odlučio da odmori Bogdana Bogdanovića i Dragana Milosavljevića, dok se u sastav, pored Teodosića, vratio Zoran Erceg.
 

Tagovi: