25.03.2016.

08:22

Foto:

Sport

PROMENE U BUDUĆNOSTI: Pavićević dobio otkaz, Đaletić mora da uzme titulu

 

Upravni odbor Budućnosti odlučio je na jučerašnjoj sednici da se zahvali na saradnji crnogorskom stručnjaku, a ekipu će do kraja sezone predvoditi dosadašnji pomoćnik Igor Đaletić.

Pred plavima je učešće u završnici domaćeg prvenstva, gde imaju obavezu da odbrane titulu.

- Ekipa nije uspela da iskoristi šansu da se plasira u finale ABA lige i da pokuša da izbori plasman u Evroligu. Kvalitet i takmičarske rezultate u ovoj sezoni potvrđuje i činjenica da je u crnogorskoj javnosti i rukovodstvu preovladalo mišljenje da je taj poraz neuspeh kluba, stručnog štaba i ekipe. Prihvaćeno je da se ugovor sa dosadašnjim trenerom Lukom Pavićevićem sporazumno raskine. Tim će do završetka takmičarske sezone voditi Igor Đaletić, sa ciljem da se osvoji prvenstvo Crne Gore - navodi se u zvaničnom saopštenju podgoričkog kluba.

Pavićević je na klupu Budućnosti seo krajem novembra prošle godine, kada je iznenada, posle ubedljive pobede nad Arisom u Evrokupu, ostavku podneo Igor Jovović. Bivši selektor Crne Gore nanizao je 13 pobeda u ABA ligi, četiri kola pre kraja prvog dela takmičenja obezbedio najbolju poziciju pred plej-of, a uspeo je i da sa plavima odbrani trofej nacionalnog Kupa.

Međutim, nije uspeo da ekipu zadrži u takmičarsku ritmu za dve najvažnije utakmice u sezoni, polufinalne duele ABA lige sa Mega Leksom, gde su Podgoričani na sličan način oba puta poraženi. 

Pavićevićev naslednik Igor Đaletić odlično poznaje igrački kadar, s obzirom da je posao pomoćnika obavljao i kada je Igor Jovović bio kormilar.

- Dugujem zahvalnost rukovodstvu koje mi je ukazalo poverenje. Naš cilj je šampionska titula. Domaće takmičenje je malo specifično, jer zahteva da u rosteru imamo trojicu mladih igrača, odnosno jednog na parketu. Bez obzira što se zna šta znači Budućnost u regionalnim okvirima, sigurno da nam neće biti lako. Imaćemo konkurenciju u Mornaru, koji nam je zadavao probleme i u Kupu. Ipak, učinićemo sve da odbranimo renome i čast kluba - poručio je novi trener plavih.

Tagovi: