14.06.2016.

08:57

Foto:

Sport

KLIVLEND PREŽIVEO! "Konjanici" trijumfom u Ouklendu smanjili na 3:2 u pobedama


 

Kavalirse su do pobede predvodili Lebron Džejms sa 41 poenom, 16 skokova i sedam asistencija i Kajri Irving s takođe 41 poenom. Oni su tako iskoristili odsustvo suspendovanog Drejmonda Grina i vratili su seriju u Klivlend.

Najefikasniji u Golden Stejtu bio je Klej Tompson sa 37 poena, dok je Stefen Kari dodao 25, uz sedam skokova, četiri asistencije i dve blokade. "Braća spleš" su, međutim, promašivala šuteve u završnici meča, a tim nije uspevao da "zatvori" reket, tako da je Klivlend postigao 46 poena iz reketa.

- Radujemo se što smo produžili seriju. To je jedino što smo i hteli. Dobili smo još jedan dan da preživimo. Večeras počinjemo pripreme, sutra ćemo se spremati i bićemo spremni kad god da počne šesta utakmica - rekao je Džejms posle meča.

Publika u Ouklendu večeras je zviždala i negodovala svaki put kada je Džejms imao kontakt sa loptom. Zvezda Klivlenda kritikovana je sa svih strana posle koškanja s Grinom u četvrtoj utakmici i obostrane lične greške. Grinu je to bio četvrti nesportski faul u plej-ofu, tako da je naknadno kažnjen s jednim mečom suspenzije.

Ovo je Golden Stejtu bio tek četvrti poraz u Ouklend areni ove sezone, a ekipa je tako ponovo propustila priliku da slavi titulu kod kuće, pošto je obe svoje prethodne titule, 1975. i prošle godine, osvojila u gostima.

Sledeća utakmica igra se u noći između četvrtka i petka i Grin će imati pravo nastupa u njoj.
 

Tagovi: