01.09.2016.

10:27

Foto:

Sport

ĐORĐEVIĆ POTPUNO OTVORENO: Otići ću iz reprezentacije, ako novi čelnici KSS to budu tražili!

Đorđević je pre dve i po godine preuzeo "orlove", a najzaslužniji za to su Dejan Bodiroga i Dragan Đilas. Prvi je već napustio savez, a drugi je na izlaznim vratima, pa se postavlja pitanje šta će biti sa Saletom.

- Normalno je da selektor koga je biralo jedno rukovodstvo stavi na proveru poverenje koje je dobio, s obzirom na to da će novi čelnici imati i nove ideje. Ukoliko se postavi pitanje mog statusa, neću imati problem da se sklonim, bez obzira na ugovor koji imam - rekao je Đorđević u intervjuu nedeljniku "NIN".

Ljut sam na Marjanovića, jer ne zna šta propušta. Kada igrač završi karijeru, žali za onim što nije uradio, a ne zbog onog što je uradio

Aleksandar Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije

On je dodao da ne razmišlja o povlačenju, iako ima razloga i za tako nešto.

- Zacrtao sam određene ciljeve, imam obaveze prema igračima, ljudima sa kojima radim. Naš cilj je kontinuitet u osvajanju medalja i to je ono što me čini najzadovoljnijim. Za tri godine smo osvojili dve medalje, igrali jedno polufinale i postali zvanično treća reprezentacija sveta - konstatovao je Đorđević.

Naravno, neizbežna tema bio je i Boban Marjanović, koji iz dobro poznatih razloga nije bio u timu ovog leta.

Sve je krenulo iz medija. Raznim dopisima, saopštenjima, montiranim intervjuima, javnosti se servirala iskrivljena istina. Cilj je bio da se dokaže moja sujeta i lični animozitet prema pojedinim igračima, a to nema veze sa istinom - smatra selektor "orlova".

Ljut sam na Marjanovića, jer ne zna šta propušta. Kada igrač završi karijeru, žali za onim što nije uradio, a ne zbog onog što je uradio. Ne želim da im dozvoljavam da propuštaju velike stvari zbog razloga koji su nejasni. Marjanović je propustio priliku da bude deo istorijskog uspeha, da svom narodu donese radost... Dobiće poziv naredne godine ukoliko bude dobro igrao i ukoliko ja kao selektor budem mislio da zaslužuje da bude pozvan. I opet je na njemu da se odazove ili otkaže. To nikakve veze nema sa mnom. I to je onaj deo u kome je u javnosti kreirana lažna slika - objasnio je Sale.

Đorđević veruje da su on i Bodiroga postavili čvrst sistem, iza koga je stajao KSS, ali da su odlaskom Dejana sa funkcije potpredsednika neki ljudi pomislili da mogu da utiču na odluke o izboru igrača, kadrova...

Postavljam pitanje - da li su se košarkaška javnost i mediji ovog, pa i prethodnih leta, prema reprezentaciji odnosili na pravi način? Mislim da se tako nešto nikada nije dešavalo ni u jednoj akciji, ma ko da je bio selektor, ma ko da je bio pozvan, ma kakva da je bila ekipa. Medijski cirkus koji je napravljen predstavlja nepoštovanje institucije reprezentacije i pravila koja 53 godine postoje unutar nje - istakao je Sale i dodao:

Bilo je ozbiljnih provokacija, koje su možda čak bile i sračunate. Reč je o pokušaju manipulacije na izuzetno visokom nivou - zaključio je Đorđević.

Đorđević je na kraju intervjua konstatovao da "raste vrednost igrača, vrednost reprezentacije Srbije, respekt prema našoj košarci i načinu na koji igramo", što su sve pozitivne stvari koje će jednog dana preuzeti naredna generacija.

Tagovi: