14.01.2017.

09:56

Foto:

Sport

OBRADOVIĆ NEĆE DA ĆUTI: Rekao sam Čoviću da je morao da zaustavi skandiranja "delija"!

U svlačionicu je došao moj veliki prijatelj Dejan Radonjić, koji mi se izvinio i nemam šta da mu zamerim
Željko Obradović, trener Fenerbahčea
 

- Iza svega što sam rekao u vezi s navijačima i skandiranjem sa tribina stojim. To nije normalno. Argumenti pojedinaca su: "Nismo mi vređali Željka, nego Bogdana", a to je jednako strašno. Ako njega vređaju, neću da ćutim i ostavljam to po strani. Živimo u prošlosti. Poznajem prilike u Turskoj i znam koliko ima dobrih ljudi tamo i ne podržavam pogrdno skandiranje. Ovo je najmanje što sam mogao da uradim u svoju odbranu, ali i u odbranu svojih igrača, pa nek tumači svako onako kako hoće. I dalje mislim da je neko iz Crvene zvezde morao da reaguje - kazao je za Alo Obradović.

Nikada ružno o Zvezdi

Željko Obradović ističe da nikada ništa ružno nije rekao o Zvezdi.
- Želim da kažem da imam mnogo intimnih prijatelja koji su zvezdaši, prijatelja u fudbalskom i košarkaškom klubu Crvena zvezda. Neću da se spuštam na nivo prepucavanja Zvezda - Partizan. To je bez veze. Nikada nisam dozvolio da se priča ružno o Zvezdi, iako sam partizanovac. Postoje razni ljudi, njihovo je pravo da kažu šta misle, tako i ja smatram da mogu da iznesem svoje zapažanje - kaže Obradović.

Želju Obradoviću je posle utakmice prišao Dejan Radonjić, trener crveno-belih?

- Jeste, u svlačionicu je došao moj veliki prijatelj Dejan Radonjić, koji mi se izvinio i nemam šta da mu zamerim. Što se njega tiče, prioritet mu je bio vođenje utakmice i sve je u redu. Izvinili su mi se posle i ostali.

Jedan od najboljih trenera Evrope kaže da su ga telefonom pozvali i čelnici Zvezde.

- Neša Ilić i Nebojša Čović su me pozvali telefonom. Sa njima imam izuzetno dobar odnos i oni nisu imali nikakve veze sa pogrdnim skandiranjem. Čak želim da im se ovom prilikom i zahvalim na tom gestu. Rekao sam i njima da mi je krivo što niko nije bar jednom gestikulacijom, jednim pokretom ruke, signalizirao navijačima Crvene zvezde da prekinu sa nedoličnim ponašanjem. Ništa više. Za sebe garantujem da bih to uradio da je kojim slučajem bila obrnuta situacija, da smo bili u mojoj hali. Celog života se borim sa tim da se ne vređa protivnik i mislim da sam mnogo puta to pokazao.  Navijači su drugo, njihova uloga je drugačija, tribine im služe za to da se prazne i ja to razumem. Opet, smatram da na neki način mora da se reguliše da se akteri mečeva ne vređaju - istakao je srpski trener.

ŽOC OGORČEN: Viču mi "Željko Turčine...", a veći sam Srbin od njih! Nemam drugare u Zvezdi

Tagovi: