14.02.2017.

12:09

Foto:

Sport

ACA PETROVIĆ: Bilo bi iznenađenje da Zvezda ne osvoji titulu u ABA! Jokiću kapa dole!

Zvezda trenutno deluje nezadrživo, ali hrvatski strateg se nada da bi zbog umora crveno-belih Cedevita mogla da ih iznenadi.

- Sve osim nove titule Zvezde predstavljalo bi iznenađenje. Ipak, treba imati u vidu da će u eventualnom finalu biti dosta umorni. Treba videti kako će, pre svih, reagovati Cedevita - rekao je Petrović.

U Evroligi Crvena zvezda je najprijatnije iznenađenje, čak i ako ne uđe u Top 8. 

- Sada su crveno-beli vezali neke poraze, ali to je bilo za očekivati. Ništa nije gotovo, Darušafaka zaostaje samo jednu pobedu i dočekuje ih u poslednjem kolu. Bez obzira na to hoće li izboriti plasman u Top 8, Zvezda je već sada je najprijatnije iznenađenje Evrolige - konstatuje Petrović.

Hrvatski stručnjak je biranim rečima govorio i o srpskom košarkašu Nikoli Jokiću, koji igra sjajno u Denveru ove sezone.

- Buknuo je onog trenutka kada su u Denveru procenili da treba da mu daju veću minutažu od Nurkića. To je tako u životu, došlo je do Nurkićevog trejda u Portland, a Jokić se isprofilisao u dominantnu "peticu".  Kapa do poda za ono što je uradio proteklih meseci - izjavio je Aleksandar Petrović.

Tagovi: