24.03.2017.

18:11

Foto:

Sport

KAKO ĆE IZGLEDATI EVROLIGA? Dva scenarija za narednu sezonu!

Prva dva "prozora" za reprezentacije su od 20. do 28. novembra 2017. godine i od 19. do 27. februara 2018. godine.

Glavno pitanje je sledeće - da li će se menjati aktuelni kalendar, ili će se evroligaške utakmice igrati u vreme reprezentativnih prozora?

Već su održana dva sastanka između evroligaških klubova, a treći je zakazan u bliskoj budućnosti i održaće se u Barseloni, a Evroliga je spremila dva kalendara za oba slučaja.

Ako klubovi odluče da te dve nedelje nema evroligaških utakmica, onda će sezona 2017/2018 startovati ranije, prve nedelje oktobra. U tom slučaju, umesto dosadašnjih pet utakmica sa "duplim programom", odnosno dve utakmice u tri dana, imaćemo sedam takvih slučajeva. Praktično bi to značilo da će svakog meseca ligaškog dela od oktobra do aprila imali jednu nedelju sa dve utakmice.

Druga opcija je da kalendar koji je na snazi u ovoj sezoni ostane i u sledećoj, ali to bi sukobilo Evroligu i Fibu po pitanju važnosti nacionalnih timova. Zato Evroliga dopušta klubovima dopušta da donesu odluku.

Odluka o kalendaru za sledeću sezonu biće doneta do početka fajnal-fora, koji se ove sezone održava u Istanbulu od 19. do 21. maja, dok je F4 naredne sezone u Beogradu.

Tagovi: