06.06.2017.

18:56

Foto:

Sport

PARTIZAN U EVROKUPU! Tri mesta ABA ligi, klubovima više novca!

Rukovodstvo takmičenja je u utorak objavilo da će pored tri ekipe iz ABA lige, tri pozicije u takmičenju još dobili Rusija i Španija, dok će po dva mesta imati Francuska, Nemačka, Italija i Turska. Grčka, Izrael, Litvanija i Poljska dobili su po jednu poziciju, dok će na kraju ostati još tri specijalne pozivnice koje će biti uručene naknadno.

Evrokup će i naredne sezone brojati 24 ekipe i igraće se po istom sistemu kao i u sezoni za nama. Plasman u Evrokup klubovi su ostvarili na osnovu plasmana u nacionalnim šampionatima tako da će iz Jadranske lige naredne sezone igrati Cedevita, Budućnost i Partizan, koji sada ima otvoren put ka Evrokupu.

Čelnici EKA najavili su da će Evrokup sledeće sezone raspolagati i većim novcem, koji će klubovima garantovati veću zaradu i od učešća i od TV prava.  Ali, finansijski detalji nisu otkriveni. 

Klub iz Humske 1 je nedavno poslao svoju prijavu za učešće u Evrokupu u sezoni 2017/18. Podsećanja radi zbog rata na relaciji FIBA - Evroliga Partizan je prošle godine izgubio pravo da igra Evrokup, odnosno na kraju se prijavio za učešće u Ligi šampiona. 

- EKA se nada da će klubovi imati slobodnu volju da se prijavi za takmičenje po svojoj volji i da na njih neće biti vršeni nikakvi pritisci, niti da će biti sankcionisani, kao što je to bio slučaj prošle sezone - stoji u saopštenju Evrokupa. 


 

Tagovi: