26.08.2017.

08:34

Foto:

Sport

ĐORĐEVIĆEVA POSLEDNJA SEČA! Selektor "orlova" na teškim mukama pred EP!

Košarkaši Srbije završili su takmičarski deo priprema za Evrobasket utakmicom u kojoj su u petak uveče pobedili selekciju Grčke na Akropolis kupu (69:67).

- Odigrali smo jako dobrih 38 minuta, fizički izdržali i pored skraćene rotacije i mogu da kažem da sam mnogim stvarima zadovoljan. Pored Nedovića i Kalinića, koje muče povrede, morali smo da odmorimo i Lučića i Jovića koji su bili izuzetno opterećeni u dosadašnjim mečevima - rekao je Đorđević i dodao:

- Ove tri utakmice u Atini bile su idealne za broj igrača koje smo planirali da rotiramo, ali i ovako, u skraćenom sastavu, odigrali smo muški, izdržali i na kraju sačuvali pobedu. Naravno da smo morali mnogo mirnije da privedemo utakmicu kraju posle 14 razlike u završnici. Nije smelo da bude toliko driblinga, ishitrenih šuteva. O tome smo pričali sa igračima odmah posle utakmice, takve stvari ne smeju da nam se ponavljaju na EP - istakao je selektor Srbije.

"Orlovi" se vraćaju u Beograd, gde će trenirati do polaska na šampionat 30. avgusta. 

Selektor Saša Đorđević na raspolaganju ima 14 igrača, a odluka o 12 putnika zavisi i od procene oporavka Nemanje Nedovića, koji nije igrao na turniru u grčkoj prestonici.

GRČKA PALA USRED ATINE! Košarkaši Srbije drugi na Akropolis kupu

Tagovi: