09.09.2017.

16:08

Foto:

Sport

ISPADE FRANCUSKA! Šreder i Tajs junaci Nemačke!

Bili su "trikolori" među favoritima na Evrobasketu, ali to Nemce nije zanimalo, iako su gubili tokom prvog poluvremena sjajno su odigrali četvrtu četvrtinu i upisali veliki trijumf.

Šreder je sa 21 poenom i osam asistencija i ovog puta bio jedan od najboljih na parketu uz Danijela Tajsa koji je imao poen više, Štajger je dodao 10, a Bencing 12 poena. U ekipi Francuske najbolji su bili Furnije sa 27 ubačenih poena, Lovernj ga je pratio sa 13, a a Dijao sa 15 poena.

Bolje su Francuzi otvorili meč, tokom prvih 10 minuta igre vodili i sa deset poena razlike koju su održavali i tokom druge četvrtine. Međutim, postepeno su se budili Nemci, prvo serijom od 7:0 stigli na pet poena minusa, "galski petlovi" su ponovo pobegli, ali su "panceri" u finišu treće četvrtine izjednačili rezultat na 51:51. Nemci su nastavili da lome rivale trojkama, pa su preokrenuli rezultat na 64:60. Francuzi su uspeli da se vrate u meč, a onda su Nemci uzvratili sa nove dve vezane trojke, pa je Šreder pogodio sa linije za slobodna bacanja za vođstvo "pancera" 72:65.

Dijao je trojkom vratio nadu, ali je Tajs sa pet vezanih poena doneo "pancerima" devet poena više, što Francuzi nisu useli da ponište i izbore bar produžetak.

Nemci čekaju boljeg iz duela Turska - Španija.

Tagovi: