10.09.2017.

19:09

Foto:

Sport

KUZMIĆ O NAJBOLJOJ PARTIJI: Dok god pobeđujemo, ne moram ni koš da dam!

Teže nego što se očekivalo Srbija je savladala Mađarsku (86:78) u osmini finala Evrobasketa. jedan od najboljih u našoj selekciji bio je Ognjen Kuzmić, koji je protiv Mađara odigrao ubedljivo najbolju partiju na šampionatu.

- Dobro sam odigrao, ali to je totalno nebitno. Dokle god pobeđujemo, ne moram ni koš da dam. Najbitnije je da smo pobedili - rekao je Kuzmić, koji je imao dabl-dabl učinak - 17 poena i 10 skokova.

On se potom osvrnuo na četvrtfinale protiv Italije.

- Sada moramo da se fokusiramo na Italiju i to je jedino važno. Biće teška utakmica i logično je da tu nema favorita. Oni su došli tu gde jesu potpuno zasluženo i jasno je da neće biti lako - istakao je centar Srbije.

Vladimir Lučić se nadovezao i konstatovao da je bilo previše grešaka sa naše strane, u odnosu na ono na šta smo inače navikli.

- Dobro smo otvorili utakmicu, stekli razliku na početku, ali iz nekog razloga sredinom prve deonice smo pali i dozvolili im da šutiraju. Pre svega našim greškama iz "pik’n’rol" odbrane da se vrate u meč. Poseduju kvalitet, odigrali su dobar meč, pogodili su dosta šuteva, što nije bio slučaj u prethodnim utakmicama. Pobedili smo teže nego što se očekivalo. Opet, došli smo do četvrtfinala i gledamo samo meč sa Italijom - rekao je Lučić i prokomentarisao četvrtfinale.

- Imali smo priliku da igramo protiv njih dosad jednom. Porasli su u međuvremenu kao ekipa. Težak duel nas čeka, ali bićemo spremni. Spremni smo za četvrtfinale - zaključio je krilni košarkaš "orlova".

Tagovi: