13.09.2017.

23:16

Foto:

Sport

ĐORĐEVIĆ SPREMA OSVETU RUSIMA: Ono što nam je u srcu da bacimo na teren!

Srbija je u četvrtfinalu pobedila Italiju sa 83:67 i boriće se za medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

- Možda najbolja odbrana na prvenstvu za nas. Za ovo smo radili i odatle smo vadili energiju. Bili smo koncentrisani i svaki put smo bili jako dobri. Imali smo snagu u očima, znali smo da branimo dvojicu najboljih igrača Belinelija i Datomea. Momci su odigrali ekstremno dobru utakmicu u svim poljima. Do danas Italija je bila druga najbolja odbrana turnira, a mi smo to promenili. Treća četvrtina je bila ključna - istakao je Đorđević posle velike pobede.

Rusija nam ne nanela jedini poraz na ovom šampionatu, a staro je pravilo da je veoma teško dva puta savladati istog protivnika ja turniru.

Jako sam ponosan, ali sad nas čeka novi veliki protivnik - Rusija. Sad ono što imamo u srcu moramo da bacimo na teren protiv Rusije. Gledamo kako da vratimo Rusiji za poraz iz grupe. Moramo da vidimo kako da zadržimo Šveda, Mozgova i ostale igrače. Idemo sa verom u pobedu - istakao je naš selektor.

On je potom govorio i o individualnom učinku nekih igrača na utakmici sa Italijom.

Bogdan je fokusiran i kad mu nije išlo. Onda je proradio. Čitao je njihovu igru i pomogao Joviću kad je ovaj ušao u problem sa faulovima. Odlične role centara, imali su jako teške šuteve i pogađali su. To je naš cilj. Kuzmić je bio odličan u odbrani, Marjanović veoma dobar napadački. Mačvan je lepak koji drži tim, pre svega karakterom i odnosom prema ekipi - zaključio je Đorđević.

Tagovi: