29.09.2017.

11:15

Foto:

Sport

KREĆE ABA SEZONA: Zvezda igra za titulu, Partizan za opstanak!

Klub sa Malog Kalemegdana u regionalnom takmičenju startuje u nedelju (21.00, Arena sport 1) protiv Mornara u " Pioniru", dok će crno-beli danas (20.00, Arena sport 1) gostovati MZT u Skoplju.

Potrebno vreme

Alimpijević je istakao da će njegovi izabranici ostati vladari regiona. 

Zdovc: Crveno-beli favoriti

Trener Cedevite Jurij Zdovc smatra da je Crvena zvezda i ove sezone glavni favorit za osvajanje Jadranske lige.
- Crvena zvezda je svakako glavni favorit. Moramo da budemo bolji nego prošlih sezona kako bismo je skinuli sa trona. Osim što ima dobar tim, ima i veliku podršku publike. Pored nje jaka je i Budućnost - kazao je Zdovc.

- Naš prioritet je poznat, a to je osvajanje ABA lige, jer nam to omogućava igranje u Evroligi i naredne sezone. Trudićemo se da u regionalnoj ligi budemo dominantni, kao što smo bili i prošle godine - kazao je Alimpijević.

Klub sa Malog Kalemegdana će u novu sezonu ući sa novim timom i trenerom. Alimpijević ističe da će njegovim izabranicima biti potrebno vreme da se uigraju.

- Za uklapanje je potrebno vreme, koje mi nemamo. Tokom priprema nismo bili kompletni zbog raznih stvari i imali smo samo nekoliko sedmica da se pripremimo. Verujem da ćemo, kad počne sezona, izgledati bolje nego u pripremnom periodu - istakao je Alimpijević.

Za razliku od Crvene zvezde, trener Partizana Miroslav Nikolić kaže da je za klub iz Humske mnogo bitnije da se finansijski stabilizuje.

- Navijači Partizana moraju da prepoznaju ono što radimo u ovom trenutku. Ove sezone imaćemo mnogo mladih igrača, koji će biti naša budućnost. Imamo mnogo finansijskih problema i želja nam je da se ta situacija popravi. Mi ćemo se truditi da zabeležimo što bolji rezultat ove sezone u ABA ligi, videćemo koliko ćemo uspeti - istakao je Nikolić.

Nisu uigrani

Košarkaši Partizana se smatraju favoritom u današnjem duelu protiv ekipe iz Skoplja. Nikolić veruje da će jedna lopta odlučiti pitanje pobednika u Makedoniji.

- Za nas je utakmica prvog kola jako važna. Nismo se sto posto spremili, biće teško, očekujem da će odlučivati jedna lopta. Mislim da Partizan ima tim koji može da pobeđuje, ali ipak se plašim zato što nismo potpuno uigrani tokom pripremnog perioda - zaključio je Nikolić.
 

Tagovi: