31.10.2017.

14:00

Foto:

Sport

NI SELEKTOR NE ZNA KO ĆE SVE IGRATI! Samo četvorica košarkaša sigurna za start kvalifikacija za SP!

 

 

- Na preliminarnom spisku Aleksandra Đorđevića od 35 igrača ima 14 koji nastupaju za evroligaške timove. Situacija je teško objašnjiva i sve do dva-tri dana pred utakmicu nećemo znati na koje igrače računamo, da li dobijamo ove iz Evrolige ili ne - rekao je Antonić novinarima u Beogradu.

Košarkaška reprezentacija Srbije 24. novembra dočekaće Austriju na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, a tri dana kasnije ugostiće Gruziju.

Antonić je rekao da je FIBA odredila rok do 6. novembra za skraćeni spisak od 24 igrača, a da će se na njemu sigurno naći - Stefan Jović, Milan Mačvan, Stefan Birčević i Miroslav Raduljica.

- Blizu smo tog konačnog spiska od 24 igrača. Bio sa Sašom u Minhenu, gotovo da smo sve definisali, a onda šest sati kasnije desila povreda Lučića. Selektor će izaći sa spiskom na vreme i na njemu će biti igrači koji će izneti ovaj prvi prozor. Zasigurno u ovom trenutku bi trebalo da imamo dvojicu igrača iz Bajerna - Jovića i Mačvana, tu je i Birčević, od ekipe sa Evropskog prvenstva. Dolazi i Raduljica iz Kine - rekao je Antonić.

On je naveo da je okupljanje reprezentacije 21. novembra u Beogradu, gde će se naredna dva dana do meča sa Austrijom trenirati.

Antonić je rekao da će klubovi biti ti koji će odlučivati ko će od igrača koji nastupaju u Evroligi imati mogućnost da nastupaju za reprezentaciju.

- Selektor Đorđević je u komunikaciji sa igračima i nema dileme da li hoće oni ili neće da nastupaju za reprezentaciju. Igrači to ne mogu da reše, klubovi su ti koji se pitaju i rešavaju ovaj slučaj - kazao je Antonić.

Tagovi: