14.11.2017.

16:54

Foto:

Sport

PASPALJE, BATALI CIGARE I ALKOHOL! Legendarni as mora da se okrene zdravom životu!

Bivši reprezentativac naše zemlje imao je lakši moždani udar prošle srede u San Antoniju i sada se oporavlja u kući trenera Sparsa Grega Popovića.

Preterivao
Nisam baš pušio tri kutije dnevno kao što se priča, ali sam pušio mnogo

Žarko Paspalj, legendarni košarkaš

Iako je imao dva srčana udara 2001. godine, jedan u martu dok je igrao fudbal i drugi par meseci kasnije dok je igrao tenis, to nije uticalo na Paspalja da se odrekne nekih loših navika.

Sporije govori

Međutim, pomoćnica direktora Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" Gorica Đokić kaže za Informer da bivši reprezentativac mora da vodi zdrav život ubuduće.

- Naravno da pušenje ili neke druge loše navike mogu nepovoljno da utiču na zdravlje osobe. Svakako bi bilo dobro da se vodi zdraviji život. Takođe, savetuje se i neka blaža rekreacija, to uvek pomaže - objasnila je doktorka.
 

I Song preživeo moždani udar

Bivši košarkaš Žarko Paspalj nije jedini sportista koji je preživeo moždani udar. Isti zdravstveni problem imao je i kamerunski fudbaler Rigobert Song, kome su doktori jedva spasli život prošle godine. Takođe, i hrvatski teniser Ivo Karlović je doživeo blagi moždani udar pre četiri godine, koji nije ostavio posledice.

Paspalj nema ozbiljnijih posledica posle moždanog udara, osim što sporije govori. Doktorka Đokić kaže da će se Paspalju govor brzo regulisati.

- Postoje dva tipa moždanog udara i više stvari utiče na njegovo izazivanje. Razlikuju se i posledice koje ostavljaju. Ukoliko dođe do sporijeg govora, to je stvar koja se brzo reguliše i nije opasna. Problem je samo što moždani udar može da se ponovi za par godina - kazala je doktorka Đokić.

Jeo samo picu

Legenda Partizana je više puta priznao da nikada nije mogao da se oslobodi nekih poroka.

- Pušio sam i dok sam igrao košarku, ali mislim da se oko toga pravila i malo veća fama. Nisam baš pušio tri kutije dnevno kao što se priča, ali sam pušio mnogo. Takođe, postoji priča i o tome kako sam samo jeo picu u Americi i to je delimično tačno. Pošto sam samo to znao da naručim - rekao je nedavno Paspalj i dodao:

- Posle infarkta su mi preporučili da smanjim sa nikotinom, ali nisam uspeo. Uspeo sam samo da pobedim želju za rekreacijom, iako mi mali fudbal mnogo nedostaje. Shvatio sam da moram da budem odgovoran prema svom zdravlju i sebi, ali i zbog moje porodice.

PASPALJ DOŽIVEO MOŽDANI UDAR! Legenda se oporavlja u bolnici u San Antoniju, Divac i Greg Popović pritekli u pomoć!

(FOTO) VARDA UZ PASPALJA I SUROVO ISKREN: Kažu bavi se sportom, to je lako zarađen novac, igra! Legendo, drži se!

Tagovi: