30.11.2017.

16:22

Foto:

Sport

ĆURKA, PRELIV, PIRE, SOS...Bogdan Bogdanović uživao za Dan zahvalnosti!

- Jeli smo ćurku i preliv koji vi stavljate preko. Sos, pire, makarone i sir. I nekoliko pita. Ne volim pitu od bundeve ali sam probao od jabuka i borovnica i to je bilo veoma ukusno. Opet ćemo nešto slično uraditi za Božić iako smo pravoslavci i naš Božić je nešto kasnije. Dolaze roditelji i proslavićemo 25. jer ćemo svi biti tu - rekao je Bogdanović za Sakramento Bi. 

Bogdanović kaže da živi amrički san, dobro se snašao u NBA, pre nekoliko večeri dao je pobedonosni koš protiv Golden Stejta. Na 18 utakmica do sada, vodeći je među rukijima sa linije penala (94.1 odsto), a među deset najboljih rukija je i u pogledu poena po meču (9.5), procentima šuta (44.1 odsto), ukradenim loptama i asistencijama (1.9) za 23 minuta po utakmici. 

Generalni menadžer Kingsa Vlade Divac kaže da je skauting u NBA odličan zbog čega će srpski košarkaš morati stalno da se prilagođava. Pobeda protiv Voriorsa, a onda "potop" protiv Milvokija.

- To je još jedna lekcija. Pobediti Voriorse jedne večeri, a onda sledeće završiti praznih šaka, to ne smemo da radimo. U Evropi igramo možda dve utakmice nedeljno. Igramo jedne večeri, putujemo komercijalnim letom sledećeg dana i onda igramo naredne večeri. Nemamo čartere, vi putujete po ceo dan, a mi to zovemo uzastopnim utakmicama - kaže Bogdanović. 

Srpski košarkaš kaže da između igranja u Evropi i NBA ima još razlika. Kao primer navodi to što se u Americi više pažnje posvećuje zagrevanju.

- U Evropi nema toliko utakmica, ali ako izgubite trener vas sledećeg dana kažnjava tročasovnim treningom. Ovo je moj san i uživam u tome. Znam da mogu da budem bolji ovde nego u Evropi - zaključuje Bogdanović.

Tagovi: