19.01.2018.

08:18

Foto:

Sport

(VIDEO) BJELICIN BLJESAK POSLE TUČE, Nurkić se UMALO POBIO s najboljim igračem Indijane POSLE BRUTALNE BLOKADE!

Nemanja Bjelica se vratio na parket NBA lige posle sukoba sa Aronom Aflalom, u kome je borbenog Amerikanca ''zarobio'' pravom MMA ''kragnom''. Na parketu je proveo svega 7 minuta u porazu od Hjustona od 116:98, a za to vreme imao je odličan učinak od 5 poena, 2 skoka, 4 asistencije i jednu ukradenu loptu.

Pogodio je jednu trojku i oba slobodna bacanja, a dobro je razigravao saigrače za vreme dok je bio na parketu. Iako je minutažu odlično iskoristio, nakon dobrog perioda u 2. četvrtini Bjelica nije dobio priliku da nastavi u tom ritmu jer je trener Minesote na parket držao uglavnom standardnu startnu postavu.

NBA LIGA 

RezultatiBoston - Filadelfija 80:89
Klivlend -
 Orlando 104:103
Hjuston - 
Minesota 116:98
Portland - 
Indijana 100:86

Najveća drama bila je u Klivlendu, gde su Kavalirsi savladali Orlando sa 104:103. Pobedu je doneo Ajzea Tomas, pošto je pogodio dva ključna bacanja za pobedu na 11 sekundi do kraja. Imao je Orlando napad za pobedu, ali je Elfrid Pejton promašio polaganje posle ulaza.

Tomas je bio i najefikasniji u redovima Kavalirsa sa 21 poenom, Lebron Džejms je ubacio 16, a Kefin Lav 12. Orlando je igrao bez Nikole Vučevića, kao i suspendovanog Arona Aflala. Najbolji strelci bili su Elfrid Pejton sa 19 i Efan Furnije i Aron Gordon sa po 17. Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja ubacio je 12 poena.

Portland je na svom terenu savladao Indijanu sa 100:86, uz odličnu partiju bosanskog reprezentativca Jusufa Nurkića, koji je uz 19 poena imao i 17 skokova. Demijan Lilard je postigao 26 poena i bio najefikasniji na utakmici. Kod Pejsersa su se istakli Oladipo i Kolison sa po 23 poena, ali je učinak ostalih igrača bio prilično slab.

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović ubacio je 8 poena.

Nurkić je imao i interesantan duel sa Oladipom, kada ga je brutalno blokirao u jednom njegovom pokušaju ulaza, a nakon toga mu se uneo u facu u fazonu ''gde si pošao?'', pa tu umalo došlo i do sukoba.

Pogledajte sve njegove poteze na utakmici:

Tagovi: