06.02.2018.

08:27

Foto:

Sport

(VIDEO) BOGDAN JE KRALJ! Srpski reprezentativac vodio KINGSE DO BRUTALNOG GAŽENJA ČIKAGA!

Čikago Bulsi su u halu "kraljeva" došli oslabljeni. Nova evropska NBA zvezda Lauri Markanen je, zbog problema sa otkazivanjem letova, propustio ovaj nastup nakon što je dobio dozvolu od kluba da kratko odsustvuje usled rođenja deteta. Trebalo je da igra, ali - nije stigao. 

Centar Bulsa Robin Lopez je isključen u prvom poluvremenu, pa opet... Nije to mnogo smetalo "bikovima" da gospodare terenom na početku utakmice. Dozvolili su Kingsima jednocifren broj poena u uvodnoj deonici (9:28), vodili i sa "+21", ali...

Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović i njegovi saigrači uradili su nešto što je oduševilo sve kojima su Kingsi prirasli srcu.

Korak po korak, iz minuta u minut, topili su prednost gostiju a onda je u finišu upravo naš reprezentativac zadao završni udarac.

Kada je otpočeo poslednji minut, lopta se, pri nerešenom rezultatu, našla u Bogdanovim rukama. Vreme za napad je isticalo, a u poslednjoj sekundi te akcije prošla je kroz obruč - posle njegovog dalekometnog šuta.

Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović je meč završio kao najbolji košgeter Kingsa, ubacivši 15 poena uz šut 0/2 za dva, 3/7 za tri, te 6/6 sa linije penala. Imao je i četiri skoka, četiri asistencije, dve osvojene i nijednu izgubljenu loptu.

Odigrao je - ovako:

Tagovi: