18.02.2018.

11:38

Foto:

Sport

(FOTO/VIDEO) "VALJAK" SRUŠIO ZVEZDU U FINALU KUPA! Partizanu Žućkova levica posle šest godina!

Partizan je tokom cele utakmice bio u prednosti, bilo je čak i 20 razlike u korist košarkaša Nenada Čanka, ali je na kraju bila drama u finišu.

Zvezda je u trećoj četvrtini istopila prednost rivala, prišla na svega pet poena zaostatka, ali je usledio odgovor crno-belih, koji su na krilima sjajnog Najdžela Vilijams-Gosa, vratili dvocifrenu prednost.

U poslednjoj deonici je Zvezda u dva navrata prišla na minus tri, ali više od toga puleni Dušana Alimpijevića nisu mogli u ovoj utakmici.

Na drugoj strani su po 14 poena ubacili Nemanja Dangubić i Milko Bjelica, a 10 je dodao Dilan Enis.

Partizanu je ovo prvi trofej u Kupu Radivoja Koraća još od 2012. godine.

ZVEZDA - PARTIZAN 75:81
(9:25, 22:24, 24:16, 20:16)

Dvorana: "Čair".

ZVEZDA: Dangubić, Lazić, Ročesti, Lesor, Bjelica, Davidovac, Antić, Dobrić, Feldin, Janković, Omić, Dilan.

PARTIZAN: Vilijams-Gos, Marinković, Veličković, Si, Gagić, Aranitović, Šalić, Gavrilović, Von, Andrić, Tadić, Tanasković.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

- KRAJ! 81:75 za Partizan! Sačuvao je Partizan prednost do kraja i osvojio Kup Radivoja Koraća prvi put posle 2012. godine.

- Aranitović je bio polovičan sa penala, Ročesti je odgovorio sa dva pogođena bacanja, a onda koš Gagića iz veoma teške pozicije - 73:78. Još 36 sekundi do kraja.

- Dangubić je pogodio tri od četiri šuta sa linije za slobodna bacanja - 71:75. 

- Gagić i Gos vraćaju osetniju prednost partizanu, Alimpijević traži tajm-aut - 68:75. Još tri minuta do kraja.

- Janković se razigrao i serijom od pet poena smanjio na 62:67, pa je Čanak zatražio tajm-aut. Posle poena Lazića i Lesora, Zvezda je prišla na -3 - 66:69.

- Enis je poenima posle prodora otvorio poslednjih 10 minuta, na drugoj strani je Marinković bio polovičan sa penala - 57:66.

starsport

Treća četvrtina:

- Von je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, a na kraju je Davidovac smanjio na 10 poena zaostatka pred početak poslednje deonice - 55:65.

- Ročesti polovičan sa penala, Veličković je pogodio za dva, uzvratio je Enis - 53:64.

- Serija Partizana 7:0, koš Veličkovića, a potom je Gos vezao pet poena. Alimpijević je zatražio tajm-aut - 47:59. Dangubić je izgubio loptu a to je kaznio Andrić trojkom. Odmah je odgovorio Dangubić - 50:62.

- Koš Ročestija uz faul, plej Zvezde je promašio bacanje, ali je Bjelica posle ofanzivnog skoka pogodio trojku - 44:52. Gos je faulirao Feldina pri šutu za tri i Zvezda dolazi na -5 - 47:52.

- Bjelica je vezao četiri poena i Zvezda je na -12, pa je Čanak zatražio minut odmora - 39:51.

- Dangubić je trojkom otvorio treću deonicu, a crveno-beli su krenuli veoma agresivno i za minut napravili četiri faula. Gagić je pogodio dva bacanja - 34:51.

starsport

Druga četvrtina:

- Janković je izblokirao Veličkovića, a u kontri je pogodio Enis. Tajm-aut je zatražio Nenad Čanak - 29:46. Još jedan prodor Enisa, poslenje poene u prvom poluvremenu postigao je Marinković - 31:49.

- Problem za crno-bele bi moglo da bude to što tri lične grečke imaju Gagić, Si, Andić i Šalić. Još dva minuta do kraja poluvremena.

- Zvezda je očajna i sa linije penala, Bjelica polovičan, a potom i Antić. Na drugoj strani poeni Gosa i Sija - 26:46.

- Pogodio je Ročesti za dva iz naskoka, uzvratio je Veličković trećoj trojkom. Potom poeni Feldina, odgovorio je Si zakucavanjem - 24:40.

- Prva trojka za Zvezdu, Dobrić je pogodio, uzvratio je Gagić poenima iz reketa - 16:33. Bjelica je bio polovičan sa penala, a onda je Dangubić pogodio uz faul - 20:33.

- Izabranici Dušana Alimpijevića ne mogu da se "sastave"! Samo je Feldin poentirao i to sa penala, a na drugoj strani poeni Vona, Aranitovića i Gosa - 11:31.

starsport

Prva četvrtina:

- Nova trojka Veličkovića. Antić je pogodio jedno od dva bacanja, odgovorio je Šalić poenima - 7:19. Enis je pogodio dva slobodna bacanja, ali je sada trojkom odgovorio Aranitović, a tačku na četvrtinu je trojom stavio Von - 9:25.

- Branilac trofeja igra očajno u napadu, dva puta su morali da šutiraju iz nepovoljnih situacija uz zvuk sirene. Jedan pogodak od devet šuteva iz igre, trojke 0/4 Zvezde.

- Bolji Partizan na startu meča, četiri vezana poena Vilijams-Gosa za, a onda i trojak Veličkovića sa osam metara za +8 - 6:14. Tajm-aut Alimpijevića.

- Verbalna prepucavanja na tribinama! Čuju se najpre navijači jednog kluba pa usledi odgovor navijača iz suprotnog tabora.

- Silovito zakucavanje Dangubića u prvom napadu, uzvratio je dvojkom Gagić,a onda Bjelica pogađa dva penala - 4:2. Marinković je bio polovičan sa penala, a onda novi koš Gagića za vođstvo crno-belih - 4:5.

- Igrači dva tima se zagrevaju pred početak finalne utakmice, a navijači Crvene zvede su u elementu.

Tagovi: