30.03.2018.

08:25

Foto:

Sport

(VIDEO) BOGDAN JE OPET ONAJ STARI! Bogdanović 25 poena, ali Kingsi pukli u TRILER ZAVRŠNICI!

Jedna od najzanimljivijih utakmica večeri viđena je u glavnom gradu Kalifornije. Sakramento je imao vođstvo na poluvremenu i izuzetno raspoloženog Bogdana Bogdanovića, ali je na samom kraju ipak slavila Indijana zahvaljujući Viktoru Oladipu koji je 13 od svoja 24 poena postigao u poslednjoj deonici meča.

Sam početak utakmice nije ukazivao da će Bogdan imati svoj dan jer se već u prvom minutu povredio pa je morao van. Ipak, kada se vratio sredinom četvrtine bio je onaj pravi.

Koliko posle dobrih partija koje pruža najplaćeniji ruki u istoriji NBA, protivnički igrači više obraćaju pažnju na njega i igraju čvršću odbranu videlo se na primeru Stivensona iz Indijane koji se trudio da popularnom Bogiju što više "upropasti" veče, pa je u jednom momentu i laktom udario srpskog beka.

Drugu deonicu dobili su Pejsersi i na odmor otišli sa 61:56, a Bogdanović je tek na momente uspevao da pokrene svoje saigrače, a u tome mu je pomagao Koli-Stajn koji je imao dva odlična kucanja do poluvremena.

U nastavku Kingsi su zaigrali mnogo bolje, na ulasku u poslednju deonicu bilo je 79:79, ali je Oladipo bio nezaustavljiv. Ipak, na samo tri sekunde do kraja Bogdanović je sa pola terena pogodio trojku za 103:104, ali to je bilo nedovoljno za preokret jer su gosti sa linije penala stavili tačku na ovaj meč.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović još jednom je bio najefikasniji u timu. On je uz čak 40 minuta provedenih na terenu predvodio Kingse sa 21 poenom uz šut iz igre 8/15, 4/9 za tri, imao tri skoka i četiri asistencije.

Sa druge strane, Bojan Bogdanović je za 35 minuta postigao 25 poena uz šut iz igre 7/13, 2/6 za tri i 9/9 slobodna bacanja.

Tagovi: