06.05.2018.

08:59

Foto:

Sport

(VIDEO) KAKVE UTAKMICE NA ISTOKU! Lebron uz zvuk sirene, Boston posle produžetka!

Heroj pobede bio je Lebron Džejms koji je uz zvuk sirene postigao koš za pobedu (105:103).

U uzbudljivoj završnici O Dži Anunobi trojkom na osam sekundi do kraja meča doneo je izjednačenje Reptorsima, potom je usledio tajm-aut i poslednji napad Kavalirsa.

Džejms je uzeo lopta, pretrčao ceo teren i košem od tablu doneo veliku pobedu svom timu, koji je na korak od konferencijskog finala.

"Kralj" je na kraju meč završio sa 38 poena, šest skokova, sedam asistencije i tri ukradene lopte. Džejmsa je odlično pratio Kevin Lav sa 21 poenom i 16 skokova, dok je Kajl Korver dodao 18 poena a Džordž Hil 12.

U Reptorsima podbacio je Demar Derozan koji je postigao samo osam poena, dok su odlične partije pružili Kajl Lauri sa 27 poena i sedam asistencija, kao i Anunobi sa 18. 

Al Horfor je bio junak pobede Seltiksa. On je najpre 5,5 sekundi pre kraja pogodio dvojku, a onda je nakon tajm-auta ukrao loptu i posle faula pogodio oba bacanja.

Marko Belineli nije uspeo ponovo da bude heroj i na 0,7 sekundi do kraja promašio šut za novi produžetak. Reprezentativac Italije je u regularnom delu meča uz zvuk sirene pogodio za 89:89, međutim ovoga puta nije mogao iz teške pozicije. 

Boston su do pobede predvodili Tejtum sa 24 poena, Rozir sa 18, Braun sa 16 i Horford sa 13.

U poraženom sastavu Embid je ostvario 22 poena i 19 skokova, Redik je ubacio 18, dok je Simons imao učinak od 16 poena, osam skokova i osam asistencija. 

Tagovi: