21.09.2018.

13:25

Foto:

Sport

SMEŠNO JE KAD MI NAJBOLJI STRELAC EVROPE TRAŽI SAVET! Jokić o specifičnom odnosu sa Bogdanovićem i zašto ne voli medije

Ipak, ne bi trebalo prenebregnuti da Jokić ima duži staž u odnosu na prošlosezonskog rukija Bogdana, što ipak nije sprečilo Somborca da se i dalje smeška na to.

Bogdan Bogdanović mi recimo traži savet. Najbolji strelac Evrope! Šta ja mogu da mu kažem?! To mi je pomalo smešno, čudan mi je osećaj - otkrio je Jokić.

On je rekao i da je košarkašku insiraciju crpeo iz kapitena Partizana Novice Veličkovića, koji je u momentu Jokićevog stasavanja briljirao na evroligaškim utakmicama u crno-belom dresu.

Kad sam počinjao u Somboru, Novicom Veličković je bio u Partizanu. Svojim temperamentom, zalaganjem, talentom, davao je primer. Ako možda nije bolji od nekog, on će naći način da bude bolji - rekao je Jokić koji je kasnije dalio svlaičionicu Mege sa uzorom, pa se vratio na sećanje na najjaču ligu sveta:

- Džordan je prvo sećanje na NBA. On je svima bio primer. Voleo sam i Mekgrejdija, a Medžika Džonsona se ne sećam toliko. Ne mogu da kažem da sam imao idola, ali hteo sam uvek da igram recimo kao Tim Dankan, Boris Dijao - rekao je Jokić.

Košarkaš Denvera je rekao da čvrsto stoji na zemlji uprkos ogromnom usponu u karijeri, jer kaže da to nije išlo naglo, već postepeno i da tu skromnost pretočava kroz izbegavanje luksuznog načina života.

Karijera mi je išla nekako po stepenicama. Igrao sam u Somboru, Vojvodini, pa u Megi, stigao na Najk hoops summit, pa na draft. Ostao sam još jednu godinu u Srbiji, pa otišao u NBA. Sve je bilo stepenik po stepenik, tako da možda nisam ni osetio koliko je to veliko. To je za mene normalna stvar, i dalje radim isto što sam radio i pre - rekao je Jokić pa nastavio:

- Odmor je najlepši deo sezone, kad si kod kuće. Nekom je to Las Vegas, nekom Bahami, a meni Sombor. Dobar deo leta sam proveo u svom rodnom gradu, sa prijateljima, porodicom, rođacima... Igrao sam malo i odbojku na pesku - izjavio je bivši košarkaš Mege.

Po sopstvenom priznanju, uživa u Denveru i voleo bi koliko je moguće duže da ostane u ovom gradu i klubu, a otkriva i zašto ga nerviraju mediji.

Iz mog ugla, mediji su i dobra i loša strana sporta. Igram košarku da bih igrao košarku, a ne da bih pričao medijima. Ne volim javnost. Jer to je nešto što promeni čoveka, kad postaneš popularan - iskren je Jokić.

Tagovi: