11.10.2018.

14:25

Foto:

Sport

MIJAILOVIĆ ZA INFORMER O POVRATKU NAVIJAČA U "PIONIR": Partizan može mnogo uz podršku "grobara"

Na putu oporavka nama je ova sezona veoma važna, ne samo rezultatski već i u finansijskom smislu
Ostoja Mijailović, predsednik Partizana

Navijači Partizana su najbolji u Evropi i uz njih možemo da srušimo svakog protivnika, poručio je za Informer predsednik kluba iz Humske Ostoja Mijailović! Crno-beli su u utorak uveče pred punim "Pionirom" i u fenomenalnoj atmosferi uspeli da sruše favorizovani Zenit (89:82) i tako ostvare prvu pobedu u Evrokupu ove sezone.

Snaga i pokretač

Prvi čovek Partizana kaže da je veoma zadovoljan što su se "grobari" vratili u "Pionir", pošto prošle sezone nisu dolazili u velikom broju.

- Godinu dana radimo na tome da se steknu uslovi da se vrate navijači na tribine, sada smo uspeli u tome. Jako je važno što Partizanova košarkaška publika ume da navija na pravi način, tačno zna kako da podigne ekipu i vrati je u meč. Slobodno mogu da kažem da niko u Evropi nema takvu publiku. Oni su naša snaga i naš pokretač. Naravno, i dalje postoji neki problemi koje moramo da rešimo, ali nadam se da ćemo uspeti - objašnjava Mijailović.

Iako je Zenit važio za favorita u duelu u utorak uveče, crno-beli su pokazali da nisu za potcenjivanje. Mijailović ističe da su njegovi košarkaši slavili pre svega zahvaljujući velikoj borbenosti.

- Naravno da sam zadovoljan, ali više od rezultata raduje me što su pokazali veliko zalaganje i borbu. Što bi se reklo, ostavili su srce na terenu i to je dalo rezultat - tvrdi Mijailović.

Crno-beli zasad imaju tri pobede u ovoj sezoni, jednu u Evrokupu protiv Rusa, a u ABA ligi su savladali Cedevitu i Olimpiju.

- Nama je svako takmičenje veoma bitno i uvek imamo visoke ciljeve. ABA liga je za nas put do cilja, plasmana u Evroligu. O utakmicama Evrokupa da ne govorim, one su važne same po sebi - objašnjava Mijailović.

Gagić: Želim Partizan ponovo na vrhu

Centar Partizana Đorđe Gagić poručuje da njegovi saigrači i on mogu da vrate klub na šampionski put.

- Nismo želeli da pričaju kako ne možemo nikog da dobijemo u Evropi. Sve ćemo da uradimo kako bismo vratili Partizan na njegovo mesto, na vrh. Imamo mlad tim koji me podseća na onaj kada sam došao u Partizan, sa Bogdanom i ostalima, nadam se da ćemo i mi uspeti da zabeležimo dobre rezultate - objašnjava Gagić.

Plate redovne

Prema njegovim rečima, klub iz Humske i dalje ima finansijske poteškoće, ali stvari idu nabolje.

- Svesni smo da neke ekipe imaju puno veći budžet od Partizana, ali moramo da nađemo način da ih prevaziđemo. Nama je ova sezona veoma važna, ne samo rezultatski već i u finansijskom smislu. Reprogrami koje smo potpisali se za sada poštuju i plate se redovno dele, moramo nastaviti istim tempom. Da nemamo loše nasleđe i danak koji svakodnevno plaćamo, sigurno bismo bili mnogo uspešniji - objašnjava Mijailović.
 


 


 

Tagovi: