Autor: Informer.rs

02.11.2018.

23:05

Foto:

Sport

(VIDEO) EVROLIGA: Džejms u poslednjim sekundama za pobedu protiv Efesa, Real ostaje stoprocentan

Italijanski klub je tako zahvaljujući bivšem igraču Panatainaikosa stigao do treće uzastopne pobede, ukupno četvrte do sada u Evroligi i stabilizovao se u gornjem delu tabele.

Džejms je krenuo u rizičan dribling, što je osujetio jedan od igrača turskog tima za koji igra i naš reprezentativac Vasilije Micića, ali je košarkaš ekipe iz Milana ponovo došao do lopte i ubacio trojku za veoma važnu pobedu.

Dominantnom igrom u poslednjoj deonici, košarkaši Reala stigli su do pete pobede u nizu i ostali lideri sa stoprocentnim učinkom. Kraljevski klub je bio bolji od Žalgirisa na gostovanju rezultatom 90:79 u meču u kome su čak dvojica igrača litvanskog kluba bila na prva dva mesta među najefikasnijima.

Budućnost je u Podgorici pružila solidan otpor favorizaovanom Panatinaikosu, ali je uprkos dobrim momentima popustila pred nesporno jačim rivalom, koji je meč završio sa pobedom rezultatom 72:67.

Prvu pobedu u sezoni ostvarili košarkaši Himkija koji su bili bolji od Gran Kanarije sa ubedljivih 87:72, najviše zahvaljujući Alekseju Švedu koji je ubacio 24 poena.

EVROLIGA

5. kolo

Četvrtak

CSKA - Olimpijakos 69:65
Baskonija - Darušafaka 82:54
Fenerbahče - Bajern 88:84
Barselona  - Makabi 74:58

Petak

Himki - Gran Kanarija 87:72
Budućnost - Panatinaikos 67:72
Žalgiris - Real Madrid 79:90
Armani - Efes 81:80

Informer

Tagovi: