Autor: Informer.rs

18.12.2018.

20:23

Foto:

Sport

RAĐA SE PRISETIO JUGOSLAVIJE I DOMINACIJE: Rugali smo se sa svima!


Mnogo smatraju da je Jugoslavija sa Vladom Divcem, Dinom Rađom, Draženom Petrovićem, Aleksandrom Đorđevićem, Tonijem Kukočem, Predragom Danilovićem, Žarkom Paspaljem bila dostojan protivnik izvornom američkom drim timu. 

Legendarni hrvatski igrač 30 godina kasnije govorio je o toj neponovljivoj generaciji.

- Rugali smo se sa svima. U finalu u Zagrebu je u jednom trenutku bilo 40 razlike za nas. Dvorana je bila krcata, a ambijent fenomenalan. Bilo je to stasavanje neponovljive generacije.  Imali smo ogromno poštovanje jedni prema drugima. Nikada nije bilo ljubomore ni zavisti. Tačno se znalo ko i šta radi - kazao je Rađa, prenosi Index.hr

Na čelu te košarkaške mašine bio je Dušan Ivković.

Duda je odavno postavio stvari na mesto. Vreme za spavanje je bilo tačno zakazano. Svi smo bili u sobama, a Dražen Petrović i Stojko Vranković su jednom zakasnili par minuta. Ivković ih je sačekao na hodniku i toliko vikao na njih da je ceo hotel čuo. Rekao im je, ako se to ponovi, pakuju se i idu kući. Tek kasnije sam shvatio da je to zapravo bila lekcija svima nama, ne samo njima dvojici. Disciplina i isti odnos prema svima. Niko u tom timu nije bio zvezda - rekao je Dino Rađa.

Jugoslavija je tada u grupi razbila Grčku (103:68), Bugarsku (98:78) i Francusku (106:89). Nakon toga je u polufinalu stradala Italija (97:80), u finalu je opet srušena Grčka (98:77).

Tagovi: