02.01.2019.

09:16

Foto:

Sport

MI SMO ARGENTINCI SA BALKANA! Đorđević: Zovem 12 najboljih, nećemo nikoga da teramo, pa neka objasne

Zbog silnih otkaza "orlovi" su bukvalno sa okrnjenim timom igrali na minulom Evropskom prvenstvu, a videćemo nakon ovih reči selektora, ko će pred Mundobasket okrenuti leđa nacionalnom timu.

- Sigurno ću pozvati 12 najboljih, ali oni koji žele da daju najviše za nacionalni tim i nisu povređeni. Rekao sam bezbroj puta svojim reprezentativcima: ''Moj zadatak je da na spisak stavim najbolje, a vi vidite kako ćete objasniti'' - kazao je u intervjuu za Žurnal selektor Đorđević.

Đorđević se dotakao i smene generacija koja se očekuje 2021. godine.

Pričao sam sa Teodosićem i njegovom generacijom. Oni bi trebalo da se oproste zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu 2021. godine, jer im ona nedostaje. Uvek sam pričao o zadovoljstvu kada se tvojom himnom završava veliko takmičenje. Naravno, nećemo nikoga da teramo - rekao je Đorđević i dodao:

Voleo bih i mi da imamo našeg Skolu koji je za 22 godine propustio jedno takmičenje, ili Đinobilija koji je sa 40 igrao na Olimpijskim igrama. Argentinci imaju nešto slično kao i mi. Veličine, uzajamnu povezanost, tu strast kad igraju za grb svoje države, navijače koji ih bodre. A mi smo Argentinci sa Balkana...barem sam ja takav.

Tagovi: