07.01.2019.

23:19

Foto:

Sport

UTAKMICA SA PARTIZANOM MORA DA SE PONIŠTI! Barani se ne mire sa porazom u "Pioniru"

Partizan je u poslednjem kolu ABA lige pobedio Mornar košem Džoka Lendejla u poslednjoj sekundi i to nakon odbojke posle promašenog slobodnog bacanja Aleksa Renfroa.

Barani smatraju, međutim, da taj koš nije regularan i traže da se meč poništi. Oni u saopštenju koje su objavili navode četiri razloga za takvu odluku.

Ni matematički eksperti nisu uspeli da odgonetnu kako to da poslednji napad Mornara, koji je završio Voler tako što je šutnuo čim je dobio loptu, bez driblinga, traje 2,1 sekundu, a napad Partizana, potom, preko Renfroa, koji je primio loptu, napravio dribling i tek onda šutirao, traje 1,5 sekundi. Naši prijatelji, eksperti iz ove oblasti, lomili su glavu da objasne taj fenomen i nije im uspjelo, osim, ukoliko, vele, nije u međuvremenu pronađena neka nova matematička formula, po kojoj ono što je duže, u stvari, kraće traje.

Prozivaju nas da se nismo pravovremeno žalili na vreme posle Volerovog koša, što jednostavno nije tačno. Lično sam sudiji Beloševiću sugerisao da vreme na semaforu nije merodavno i da pregleda snimak, na šta se on oglušio. Tako da nema mesta ni prigovoru da smo neprincipijelni.

Samo ovo je dovoljan razlog zbog kojeg utakmica mora da bude poništena i da odgovorni ljudi u ABA ligi odluče da li će biti odigrana nova ili će se samo igrati produžetak - stoji, pored ostalog, u saopštenju Barana.

Oni dodaju da su pre poslednjeg napada Mornara igrači Partizana u "mrtvom vremenu" napravili tri namerna faula, te da je u dvorani bilo navijača crno-belih, iako to nije smelo da se desi zbog kazne ABA lige i na kraju, pitaju se kako je moguće da utakmicu u Beogradu sude trojica sudija - iz Beograda.

Tagovi: