Autor: Informer.rs

01.02.2019.

01:12

Foto:

Sport

(VIDEO/FOTO) BRAVO MAJSTORE! NIKOLA JOKIĆ IDE NA OL STAR, prvi Srbin posle 15 godina čekanja!


Navijači, igrači i mediji odabrali su ranije startere, a treneri su izabrali još četrnaest košarkaša, po sedam rezervi u obe konferencije. Među njima je i naš Nikola Jokić.

Srbija je poslednji put svog predstavnika na Ol staru imala 2004. godine kada je Peđa Stojaković kao igrač Sakramenta učestvovao u ovom prestižnom događaju. Inače, Vlade Divac bio je akter Ol star meča 2001. godine, Predrag Stojaković 2002, 2003. i 2004. godine.

Nikola Jokić igra fenomenalno ove sezone, briljira iz utakmice u utakmice. Srbin je glavna karika druge najbolje ekipe na Zapadu i posle 50 odigranih utakmica Denver ima skor od 35 pobeda i 15 poraza, što je ujedno i najbolji početak sezone u istoriji ove franšize. Nikola prosečno beleži 20,1 poen, 10,4 skokova i 7,7 asistencija, ostvario je i osam tripl-dabl učinaka.

Na Istoku su treneri kao rezerve izabrali i crnogorskog centra iz Orlando Medžika Nikolu Vučevića, ali i Kajla Laurija, Blejka Grifina, Bredlija Bila, Krisa Midltona, Bena Simonsa i Viktora Oladipa

Iz Zapadne konferencije rezerve su pored Nikole Jokića još Rasel Vestbruk, Entoni Dejvis, Demijen Lilard, Lamarkus Oldridž, Klej Tompson i Karl-Entoni Tauns. 

Na Ol-staru neće igrati Zapad protiv Istoka kao što je nekada bio format, već će na "draftu", koji je 7. februara, dva kapitena  Lebron Džejms i Janis Adetokumbo birati svoje timove, dok je utakmica na programu 19. februara u Šarlotu.

Osim Lebrona Džejmsa i Janisa Adetokumba, starteri su još Stef Kari, Džejms Harden, Kevin Durent i Pol Džordž (iz Zapadne konferencije), Kemba Voker, Kajri Irving, Kavaj Lenard i Džoel Embid (iz Istočne konferencije).

Miljenik navijača Luka Dončić ostao bez mesta na prestižnom meču. Dončić igra fenomenalno za Dalas, međutim, treneri ga nisu stavili na spisak rezervi.

Tradicionalno će u okviru Ol star vikenda u NBA (17. februar) biti odigran i meč zvezda u usponu. Ove godine u dresu ekipe sveta na ovom meču gledaćemo Bogdana Bogdanovića i Luku Dončića. Bogdan Bogdanović igrao je na ovom meču i prošle godine i bio je proglašen za najboljeg igrača meča.

Tagovi: