14.02.2019.

07:51

Foto:

Sport

(VIDEO) NESTVARAN JOKIĆ! Novi tripl dabl i koš za pobedu protiv Kingsa, Bogdan solidan!

U neizvesnoj završnici koš za pobedu je postigao Nikola Jokić na 0,8 sekundi pre kraja, ali je meč obilovao neizvesnišću i čarkama, pa i isključenjima.

Inače Jokić je došao do novog tripl dabl učinka od 20 poena, 18 skokova i 11 asistencija.

Informer

Ovako je izgledao Jokićev koš za pobedu na 0,8 sekundi do kraja meča:

Bogdan Bogdanović je za 27 minuta ubacuo 16 poena četiri skoka i dve asistencije, a Nemanja Bjelica je dodao 13 poena 3 skoka i tri asistencije.

Prva frka je nastala kada je trener Denvera Majk Meloun isključen na dva minuta pred kraj prvog poluvreme posle faula Bjelice, jer se bunio, a Nagetse je posle toga vodio pomoćnik Ves Anseld JR. Bogdan Bogdanović se u četvrtoj četvrtini zamalo pobio sa Majkom Bizlijem, pa su obojica dobili tehničke greške.

Informer

Bizli je nakon toga pogodio koš u kontri i onda udario Bogdana ili samo opsovao, pa je uglavnom dobio i drugu tehničku i isključenje.

Prava darama viđena je u završnici. Hild je na četiri minuta do kraja promašio polaganje, Denver ide u kontru, Marej promašuje trojku, usledio je ofanzivni skok Plamlija i onda Vili Barton pogađa spolja za 112:108.

Bogdanović potom promašuje dva šuta i Denver odlazi na +6 (114:108). Međutim , Kingsi se vrate na 118:114) a u poslednjem minutu Jokić izgubi jednu loptu, sledeći napad promaši, Kingsi oba puta daju za 118:118.

Informer

Poslednji napad Denvera, opet Jokić šutira popularni flouter, promašuje i onda iz odbojke daje za 120:118 na 0,8 do kraja. Hild hvata loptu, i uspeva da je ispali, ali zamalo promašuje i Denver dobija  meč.

U videu pogledajte najbolje poteze utakmice:

Tagovi: