Autor: Informer.rs

07.03.2019.

15:21

Foto:

Sport

KAKO DA PARTIZAN IZBEGNE ZVEZDU U POLUFINALU? Mega čuva ključ do treće pozicije ABA lige!

Završnica ABA lige donela je veliki rasplet u borbi za što bolju poziciju pred početak plej-ofa. Sva četiri učesnika su poznata, zna se i ko će biti prvi, ali su preostale tri pozicije (još uvek) pod znakom pitanja.

Košarkaši Crvene zvezde od ranije su osigurali prvo mesto i tu neće biti nikakvih promena tako da mečevi protiv Zadra i Mega Bemaksa u poslednja dva kola nemaju rezutatski značaj po njih. Međutim, crveno-beli sada gledaju ka Cedeviti, Partizanu, odnosno Budućnosti iz Podgorice. Tri ekipe još uvek nisu zacementirale "pol pozicije" pred polufinalne okršaje na Jadranu. 

Krenućemo od Partizana, koji je u najtežoj situaciji. Crno-beli ne zavise samo od svojih partija nakon poraza u večitom derbiju. Ekipa Andree Trinkijerija igra ove subote protiv Igokee u "Pioniru", a onda je čeka gostovanje FMP-u u Železniku. Novica Veličković i drugari ne bi trebalo da imaju težak zadatak pred sobom, a ukoliko ostvare oba trijumfa nadaće se kiksu Hrvata, odnosno Crnogoraca.

Informer

Cedevita je u najboljoj poziciji od preostala tri učesnika plej-ofa. Zagrepčani imaju bolji međusobni skor i od Partizana i od Budućnosti. U preostala dva meča gostuju u Ljubljani pretposlednjeplasiranoj Olimpiji, a sedam dana kasnije dočekuju crnogorski Mornar. Dve pobede bi ih ostavile na drugom mestu dok bi eventualni poraz u jednom od mečeva značio da Budućnost može da im oduzme domaćinstvo u polufinalu.

Najveća šansa za Partizan jeste upravo podgorički tim. Crno-belima je potrebno da ekipa iz "Morače" napravi kiks u preostala dva kola. Crnogorci ovog petka igraju protiv Olimpijakosa u Evroligi pa će umorni morati da putuju na okršaj Mega Bemaksu koji bi mogao da napravi veliku uslugu četi Andree Trinkijerija. Ako klub iz Sremske Mitrovice ne ostvari pobedu, nova šansa za Partizan biće okršaj Budućnosti i Cibone u poslednjem kolu.

Dakle, ima nade za crno-bele, ali su šanse za izbegavanje večitog derbija u "Pioniru" zaista male.

RASPORED POLUFINALISTA U POSLEDNJA DVA KOLA ABA LIGE:

Crvena zvezda: Zadar (gosti), Mega Bemaks (domaći)

Cedevita: Olimpija (gosti), Mornar (domaći)

Budućnost: Mega Bemaks (gosti), Cibona (domaći)

Partizan: Igokea (domaći), FMP (gosti)

Tagovi: