25.03.2019.

16:51

Foto:

Sport

TRADICIJA NIJE NA PARTIZANOVOJ STRANI! Crno-belima jedina šansa da ponove seriju iz 2014. godine!

Tradicija ujedno kaže da je Zvezda uradila više od pola posla pobedom nad večitim rivalom posle produžetaka 106:101 u subotu uveče u prvom meču polufinala regionalnog takmičenja.

Italijan zna znanje

Partizan je mnogo napredovao dolaskom Trinkijerija i sigurno može da izbaci Zvezdu uprkos svemu
Milenko Tepić

 

Da odluči majstorica

Naredni susret večitih biće sledeće subote, a legendarni košarkaš Partizana Miroslav Berić smatra da izabranike Andree Trinkijerija ne bi trebalo da opterećuju rezultati iz prošlosti.

- Tradicija nije na našoj strani, ali to ne mora ništa da znači. Partizan je odigrao dobro u prvom meču i malo mu je falilo za pobedu. Zbog toga verujem da će sledećeg vikenda, pred "grobarima", pobediti i produžiti seriju. Ako se dođe do majstorice, onda je sve moguće - kaže Berić.
Reprezentativni bek Milenko Tepić bio je akter finalne serije Superlige Srbije iz 2014. kad je Partizan poslednji put napravio preokret i veruje da je vreme za novi takav uspeh crno-belih.

Informer

- Svaka utakmica je posebna i ne bih ovu sezonu da upoređujemo sa prošlim. Statistika nekad nije sasvim merodavna. Crno-beli su mnogo napredovali ove sezone, posebno od dolaska trenera Trinkijerija i sigurno mogu da izbace Zvezdu - ističe Tepić.

(FOTO) "NE MOGU DA NAPADAM BRATSKI NAROD"! Košarkaš Zvezde podsetio na čoveka koji je zbog Srbije narušio karijeru!

Bez kockanja

Očekujem da Zvezda završi seriju već u subotu, a onda i da osvoji titulu
Demarkus Nelson

S druge strane, američki košarkaš Demarkus Nelson, koji je 2014. godine nosio dres Zvezde, priželjkuje samo da se ne ponovi scenario od pre pet godina.

- Očekujem da Zvezda završi seriju već u subotu. Verujem da se neće ponoviti 2014. godina, kada smo izgubili titulu, iako smo poveli u seriji. Ova generacija je pokazala da ima dovoljno kvaliteta da osvoji titulu - zaključuje Nelson.

Informer

Bez Novice i Reglanda

Nekadašnji košarkaš Zvezde i dugogodišnji trener Saša Obradović iz stručnog ugla predviđa da će crveno-beli sad rasterećeno odigrati kao formalni gosti u derbiju i očekuje da već u drugom susretu završe polufinale.

- Sitnice su odlučivale u subotu, baš je bio dobar meč. Mnogo toga zavisiće sad od zdravstvene situacije i hoće li biti povreda. Koliko vidim, Partizanu će verovatno faliti Veličković, a Zvezdi Regland. Moj bivši klub je u prednosti i voleo bih da sve bude gotovo naredne subote - tvrdi Obradović.

ZVEZDA IMA SVOG HEROJA, IME MU JE FILIP ČOVIĆ! Plej crveno-belih dočekao svojih "pet minuta"!

Crno-beli u totalnoj izolaciji

Košarkašima i članovima stručnog štaba Partizana zabranjeno je da do kraja drugog meča plej-ofa sa Crvenom zvezdom govore za medije! Ne zna se da li je to dogovor koji su postigli među sobom ili je naređenje stiglo iz vrha kluba. Uglavnom, sledeći put pričaće na zvaničnoj konferenciji pred utakmicu.
Zbog toga juče nije bilo reakcija iz Humske, a odmah posle meča u subotu centar crno-belih Džok Lendejl poručio je da će se Partizan revanširati rivalu.
- Uprkos porazu dobili smo dovoljno samopouzdanja, jer vidimo da možemo da dobijemo Zvezdu sledeći put. I to ćemo učiniti. Svesni smo grešaka koje smo pravili i ispravićemo ih. Bitno je što ćemo u narednom meču imati podršku naših navijača - kaže Lendejl.

PREOKRET U FINALU 2014. GODINE

1. meč Partizan - Zvezda 88:97
2. meč Zvezda - Partizan 62:82
3. meč Partizan - Zvezda 77:67
4. meč Zvezda - Partizan 87:95
 

Tagovi: