29.03.2019.

11:40

Foto:

Sport

VEČITI DERBI VREDAN TRI MILIONA EVRA! Gradski rivali u subotu igraju drugi meč polufinala plej-ofa!

Za sada su crveno-beli bliži plasmanu u finale, pošto vode 1:0 u seriji, ali će klub iz Humske u subotu (19.00, Arena sport 1) imati priliku da im se revanšira u drugom meču polufinala.

Za oba kluba ova polufinalna serija ima ogroman značaj u sportskom, ali i u finansijskom smislu. Pobednik će dobiti priliku da se u finalu bori za titulu šampiona ABA lige, a taj trofej donosi i direktan plasman u Evroligu. To takmičenje je praktično jedino u Evropi koje klubovima može da donese ozbiljniju zaradu.

PRIHODI OD UČEŠĆA U EVROLIGI


Zarada od karata po utakmici 100.000 evra
Pobeda u regularnom delu 37.000 evra
Pobeda u plej-ofu 70.000 evra
Osvajanje trećeg mesta 300.000 evra
Finalisti sleduje 500.000 evra
Šampion dobija 1.000.000 evra
 

Drugi nivo

Za svaku pobedu u Evroligi dobija se 37.000 evra, dok trijumf u plej-ofu donosi 70.000. Pored toga, tim koji bude šampion će zaraditi 1.000.000 evra, finalista 500.000 evra, dok će trećeplasirani na fajnal-foru dobiti 300.000 evra.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović kaže da bi crno-beli povratkom u elitno evropsko takmičenje u potpunosti sanirali dugove.

- To je totalno drugi nivo organizacije. Mnogo su veći prihodi od prodaje ulaznica, veća je zarada i od marketinga. Normalno je i da je veća cena igrača. Svakako bi nam to mnogo značilo, posebno jer mi poslednje dve godine radimo na sanaciji dugova - tvrdi Mijailović.

Savanović: Večiti zaslužuju elitu

Ambasador Evrolige Duško Savanović kaže da navija da se ovo elitno takmičenje vrati u Beograd.
- Bilo bi odlično kada bismo naredne godine imali predstavnika u elitnom takmičenju. Ponovo bi bio spektakl u Areni, bez obzira da li bi u ovom takmičenju učestvovala Zvezda ili Partizan. Naši klubovi svakako zaslužuju da igraju sa elitom i nadam se da će neki uspeti - zaključuje Savanović.

Zvezda važi za favorita u ABA ligi, međutim, Mijailović se nada da njegov tim može da iznenadi crveno-bele.

- Očekujem da u narednoj utakmici naši igrači daju sve od sebe, posebno jer igramo pred domaćim navijačima. Oni su naša najveća podrška i pred "grobarima" je sve moguće - kaže Mijailović.

Osim od pobeda u Evroligi, klubovi mogu da računaju i na dobru zarade od prodaje ulaznica. Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je u više navrata istakao da su crveno-beli od pune beogradske Arene prihodovali i do 100.000 evra po utakmici.

- Svi smo svesni šta donosi Evroliga. U periodu kada smo igrali u tom takmičenju klub je samo od jedne utakmice u Areni zarađivao do 100.000 evra. Naravno, ako bi se igralo u "Pioniru", prihodi bi bili mnogo manji - tvrdi Čović.

UDARAC ZA PARTIZAN! VELIČKOVIĆ JOŠ NE TRENIRA, pitanje je da li će igrati protiv Zvezde!

TRADICIJA NIJE NA PARTIZANOVOJ STRANI! Crno-belima jedina šansa da ponove seriju iz 2014. godine!

Ogromna želja

On veruje da će crveno-beli uspeti da se vrate u ovo takmičenje posle godinu dana pauze.

- Uveren sam da možemo da osvojimo ABA Ligu i da se vratimo u elitu. To smo pokazali i u regularnom delu u kom smo imali samo jedan poraz. Kvalitetni smo i imamo ogromnu želju da dođemo do uspeha - zaključuje Čović.
 

Tagovi: