Autor: Informer.rs

08.04.2019.

15:22

Foto:

Sport

BOMBA! SRBIJA U KINI SA JOKIĆEM! Tomašević otklonio sve dileme, "orlovi" u NAJJAČEM SASTAVU!

"Orlovi" tokom kvalifikacijam za Mundobasket nisu mogli da računaju na najveće zvezde, pre svega na one iz NBA lige Nikolu Jokiću, Bogdnu Bogdanoviću, Nemanju Bjelicu, Bobanu Marjanoviću i Miloša Teodosića.

Svi su osim Nikole Jokića najavili da će biti na raspolaganju selektoru Aleksandru Đorđeviću za Svetsko prvenstvo.  As Denvera nije direktno rekao da neće da igra za Srbiju, ali nije baš ostavio nadu navijačima. 

S druge strane, Tomašević je uveren da će se svi odazvati pozivu i da će Srbija biti u najjačem sastavu. 

- Velika stvar je što imamo takve momke koji sa ponosom ističu da su iz Srbije. Hvala im jer na najbolji mogući način reprezentuju našu zemlju. Nedavno sam bio u jednoj ogromnoj zemlji kakva je Kina i neverovatno je da takva zemlja ima poštovanje prema geografski maloj Srbiji, a sportisti, potogovo košarkaši služe kao najbolji ambasadori naše zemlje. Siguran sam da će se svi odazvati pozivu reprezentacije - rekao je Tomašević gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Informer

 

AMERI NEĆE MIRNO SPAVATI! "Orlovima" malo srebro, IDU U KINU PO ZLATO!

SALE ĆE BITI NA MUKAMA! Srbija ima najboljeg centra Evrolige!

Tomašević je kandidat naše zemlje za predsednik FIBA.

- Čini mi se da je FIBA u Evropi poslednjih godina uspavana. Dobra stvar je što se u ovom trenutku na čelu nalaze bivši igrači, asovi i u razgovoru sa njima došli smo do toga da nešto mora da se promeni. Situacija nije trenutno dobra, imamo velikih problema sa klubovima i njihovim takmičenjima, ne postoji saradnja sa Evroligom i regionalnim savezima i to je ono na čemu ću insistirati ako postanem predsednik. Košarka se igra dobro u svakoj zemlji i neophodna je dobra saradnja.

Informer

Tagovi: