Autor: Informer.rs

18.04.2019.

21:45

Foto:

Sport

(VIDEO) ŽALGIRIS BREJKOVAO OBRADOVIĆA! Litvanci naneli prvi poraz Fenerbahčeu u Evroligi ove sezone, u Kaunasu za prolaz!

Malo ko je očekivao da će odgovor Žalgirisa stići ovako brutalan i to usred "Ulker" arene, pred turskim navijačima. Međutim Šarunas Jasikevičijus je još jednom pokazao kakav je trener, izvukao je pouke iz prvog meča i naneo Fenerbahčeu prvi poraz ove sezone na svom terenu.

SRBIN IGRA SEZONU ŽIVOTA! Vasa MVP Micić najbolji igrač prvih utakmica četvrtfinala Evrolige!

Početak meča sličio je prvom meču, Fenerbahče je stigao do sedam poena prednosti i delovalo je da ide ka još jednom ubedljivom trijumfu, ali neverovatnom igrom gosti iz Litvanije stigli su već polovinom druge četvrtine do dvocifrene prednosti, koja je tokom treće deonice išla i do ogromnih 17 poena.

Vratili su se domaći pred sam kraj meča i serijom 11:2 došli na svega dva poena zaostatka te su imali šut za pobedu, ali je Luiđi Datome bio neprecizan.

(VIDEO) EVROLIGA TOP 5: Tu je i Gudurićeva majstorija!

Moraće turski tim ozbiljno da se oznoji u Litvaniji ne bi li srušili motivisani Žalgiris i domogli se fajnl-fora. Goste su predvodili Edgaras Ulanovas sa 20, odosno Nejt Volters sa 14 postignutih poena, dok se u ekipi Fenerbahčea istakao Luiđi Datome sa 17 poena. Loš učinak imao je naš Nikola Kalinić koji je uspeo da upiše svega četiri poena, dok je Marko Gudurić postigao 11 i imao nešto bolji doprinos igri.

Treći i četvrti meč na programu su 23. odnosno 25. aprila u Kaunasu.

Tagovi: