Autor: Informer.rs

11.05.2019.

15:51

Foto:

Sport

NOVI ZEMLJOTRES! KK Priština hoće u ABA ligu, predsednik kluba udario po Zvezdi i Partizanu!

Predsednik Košarkaškog kluba Priština Blerand Stavleci je izjavio da taj klub neće odustati od namere da zaigra regionalnu ABA ligu.

- Pre dve godine smo obavili razgovor s direktorom ABA lige Krešom Novoselom, bio je to otvoren razgovor i sve države koje su tvorile ABA ligu, izuzev Srbije i BiH, bile su pozitivne oko ideje da se priključimo ABA ligi - rekao je za VečernJi list predsednik Košarkaškog kluba Priština Blerand Stavleci.

Stavleci tvrdi da su najveći srpski klubovi najveći kamen spoticanja inicijatici KK Priština.

- Problem je politički, jer Zvezda i Partizan, a posebno Zvezda, sve to gledaju na političkoj osnovi. A naš je stav da to nije ideja. Znamo dobro koliko je problema imala ova regija, znamo kakvih je problema imala Hrvatska sa Srbijom, ali budućnost je ispred nas, a sport je prilika da sve te nesuglasice koje su bile preskoćimo. Sport je najlakši za prenošenje poruka, a iako tu sada nema naših klubova, Srbija i dalje sve gleda kroz prizmu politike, što smo imali primer videti i finalu ABA lige. Ono je bila katastrofa, za sve ljude koji su ono gledali, ja trideset godina pratim košarku i nikada nisam ništa slicno vidio na parketu, kao uoči te pete utakmice finala.

Odluku o prijemu Prištine, kao i bilo kog kluba koji učešće nije izborio na terenu, može da donese samo Skupština ABA lige, a ona će 24. maja glasati o prijemu grčkog Olimpijakosa.

Tagovi: