Autor: Informer.rs

18.05.2019.

13:47

Foto:

Sport

BARTOMEU NE MIRIŠE ABALIGAŠE! Prvi čovek Evrolige žestoko ocrnio timove sa Jadrana!

Bartomeu je na tradicionalnom druženju sa novinarima tokom dana odmora na Fajnl-foru Evrolige, koji se ove godine održava u španskoj Vitoriji, između ostalog naveo i da je teško navesti koji klub na Jadranu ima stabilnu strukturu i potencijal za rast.

Iskreno, mislim da Jadranska liga neće dobiti drugo evroligaško mesto. Teško je odrediti koji klub ima stabilnu strukturu i najbolji potencijal za dalji rast i napredak, jer su klubovi u ABA ligi često u usponima i padovima. Nemamo trenutnu nameru da ABA ligi damo drugo mesto - poručio je Bartomeu u Vitoriji.

Govoreći o eventualnom učešću Olimpijakosa naredne sezone u ABA ligi Bartomeu je poručio da se Evroliga u to neće mešati.

Za nas je situacija jasna. Nemamo uticaj na nacionalna prvenstva i ne verujem da će bilo kakav rasplet u Grčkoj uticati na Evroligu. Jako nam je teško da shvatimo šta se stvarno dešava tamo, zato nismo ni u poziciji da pomognemo u rešavanju problema. Nadam se da će se, za dobrobit košarke, sve završiti kako treba. U svakom slučaju, nećemo se voditi evroligaškim regulativama ako Olimpijakos ode iz grčke lige, jer je situacija potpuno drugačija od onoga što stoji u pravilniku - istakao je Bartomeu.

Tagovi: