Autor: Informer.rs

25.06.2019.

08:01

Foto:

Sport

EVROPLJANI POKORILI NBA LIGU! Dončić ruki godine, Janis MVP!

Glavne nagrade pokupili su Grk Janis Adetokumbo i Slovenac Luka Doncic. "Grčka zver"je tako posle učešća na Ol staru, gde je predvodio svoj Janis tim  i priznanja za člana najbolje petorke lige, dobila i MVP nagradu za najkorisnijeg košarkaša.

Veliku konkurenciju imao je u Džejmsu Hardenu i Polu Džordžu, ali su njegove brojke od 27.7 poena, 12.9 skokova i 5.9 asistencija po utakmici, kao i sve prikazano tokom sezone presudile.

Janis je inače prvi Evropljanin koji je osvojio ovo priznanje još od 2007. godine kada je Dirk Novicki bio najbolji.

Reprezentativac Srbije Nikola Jokić je bio četvrti u izboru za najkorisnijeg igrača NBA lige u protekloj sezoni. Centar Denvera je dobio 212 poena, dobio je 16 glasova za treću poziciju, 39 za četvrtu i 15 za peto mesto.

Informer

USA Today

Karim Abdul-Džabar i Janis Adetokumbo

Luka Dončić je u konkurenciji Treja Janga i Deandre Ajtona dobio priznanje za "rukija" godine. Najbolji novajlija lige za 2019. godinu prosečno je za Dalas postizao 21.2 poena, 7.8 skokova i 6 asistencija i tako dostojno zamenio Dirka Novickog.

Informer

Lu Vilijams je proglašen za šestog najboljeg igrača, Francuz Rudi Gober izabran je za "odbrambenog igrača godine",  a terner Milvokija Majk Budenholcer osvojio je priznanje za "trenera godine" jer je sa Milvoki uspeo da "probije" sa sredine tabele u sam vrh lige.

Tagovi: