Autor: Informer.rs

10.09.2019.

07:15

Foto:

Sport

I ONI SU LJUDI...

 

Ne treba trošiti reči na to kakva je ljudina Vasilije Micić, koji je znao da mu je majka teško bolesna, ali je skupio hrabrosti i volje, obukao nacionalni dres i sa ponosom ga nosio u Kini. Najgore moguće vesti plej Efesa čuo je ovog ponedeljka kada mu je saopšteno da je Vesela, njegova mama, preminula posle duge bolesti.

SVAKA ČAST, VASO! Naš plej i pored velike tragedije odlučio da ostane sa reprezentacijom u Kini, igraće protiv Argentine!

Ovaj tragični događaj podstakao je ne samo Vasu, već i njegove saigrače, ali bi trebalo da opomene i čitavu Srbiju koja je prerano počela da osuđuje košarkaše. Ponovo smo zaboravili da budemo ljudi, a malo nam je trebalo da se to desi.

Bio je dovoljan samo jedan poraz, pa da ponovo proradi naš poznati mentalitet koji će pokvariti i ono što funkcioniše sasvim dobro, isprljati i ono što je sasvim čisto. Vest koja je stigla ovog ponedeljka, podsetila nas je i opomenula da smo zaboravili jednu sasvim običnu činjenicu - SVI SMO MI LJUDI!

Informer

Gledajući reprezentativce Srbije, mnogi osuđuju svaki njihov loš potez, promašaj, reakciju, emociju... ali ne znamo šta se krije iza svega toga. Mnogi od njih prolaze kroz teške trenutke, svako ima svojih problema, ali se to zaboravi kada se prvim sudijskim zviždukom označi početak meča.

Micić je dobro znao da je njegova majka teško bolesna, ali je smogao snage i odazvao se pozivu kako bi pomogao Srbiji da dođe do medalje. Tek kada ga je snašla najteža sudbina mnogi su shvatili i ponovo u sebi pronašli onu ljudsku stranu. Svi je imamo negde u nama, ali bi trebali malo češće da je pokazujemo.

Nije Vasa jedini koji je imao problem, daleko od toga. Mnogi se suočavaju sa raznim teškoćama, a zašto je to tako? Pa zato što su i oni ljudi od krvi i mesa. Kada obuku dres i istrče na parket mi to zaboravljamo, a tako nešto ne bi smelo da se dešava.

Tragedije i loše vesti uglavnom nas podsećaju na to, ali nema sumnje da će Vasi biti mnogo lakše uz momke koji su oko njega da mu pomognu da se izbori sa gubitkom. Uticaj ima i čitava naša nacija, a svako može da pomogne na jedan sasvim običan i ne toliko težak način - naredni put kada ne ide, kada je teško, ne zaboravite - I ONI SU LJUDI!

Tagovi: