Autor: Informer.rs

12.09.2019.

16:24

Foto:

Sport

MI SMO GRUPA JE*ENIH LUZERA! Đorđević otkrio šta mu je Popović rekao posle utakmice!

Duel između Srbije i SAD-a viđen je još pre Mundobasketa kad finale pre finala, a za iskusnog stručnjaka meč u doigravanju je poražavajući.

Mi smo grupa jebenih luzera. Trebalo bi da igramo za nešto, a ne ovo ovde - poručio je Đorđević, a zatim analizirao veliku pobedu protiv Drim tima, koji su ovog leta u Kinu došli u oslabljenom sastavu.

- Očigledna je bila želja i sportska dužnost da reagujemo na ovakav način. Mi kada igramo kao tim sve možemo. Nekad ide u jednom smeru, nekad u drugom, ali uvek treba insistirati na zajedništvu. Na tome smo radili, bio sam tu za njih da ih pričom motivišem i dignem. Trebalo bi da budemo srećni posle ovakve pobede i utakmice, što smo dokazali da možemo da igramo sjajnu košarku. Nažalost, igramo samo za čast i ponos - rekao je Đorđević na konferenciji za novinare posle pobede nad SAD-om. 

Bogdan voli košarku

Đorđević je prokomentarisao igru našeg najboljeg igrača Bogdana Bogdanovića.

- Bogdan raste neverovatnom brzinom. Napredovao je i u NBA, on mnogo voli kosarku, voli da trenira. Imao je odlican turnir, on je lider, pravi primer. Ponosan je i mnogo voli da igra za Srbiju - rekao je Đorđević.

Naš selektor veruje da su Amerikanci još u šoku zbog poraza od Francuske, a da se po "orlove" ovaj meč odvijao po planu.

- Počeli smo meč na fenomenalan način, oni su još bili u šoku od Francuza. Verujem da je i njih sve ovo iznenadilo, verovatno su se pripremali za nekog drugog. Imali smo šut, posle smo pronašli i unutrašnju igru, imali dobru kontrolu i malo izgubljenih lopti. Na kraju je bio ključ da ne primamo u finišu brze poene kao protiv Argentine. Čestitke momcima, nije lako nikome, ali idemo dalje - naveo je selektor Srbije.

POKLONIO SE "ORLOVIMA" I BOGDANU! Popović nahvalio Srbiju!

Đorđević je potom skrenuo pažnju na faktore koji su uticali na neuspeh Srbije nagovestivši da će o tome detaljnije pričati po povratku u Beograd.

- Prva deonica nije najbolja četvrtina u mojoj trenerskoj karijeri. Možda samo što se odbrane tiče. Moram da kažem da nam je mnogo značilo da spavamo dve noći duže u jednom krevetu, da se odmorimo i uhvatimo ritam. Žao mi je što zbog selidbi i putovanja iz grada u grad nismo imali ni nekoliko treninga više da se pripremimo bolje. Ovakav sistem je jako težak, to sve ekipe i treneri misle, ali tako je kako je. Ne bih da analiziram i pričam sada o svemu što se desilo ovde, biće vremena za to kada prođe malo vremena, kad dođemo u Beograd - nagovestio je Đorđević da razgovori tek slede.

Video bonus:

Tagovi: