Autor: Informer.rs

25.09.2019.

10:47

Foto:

Sport

DINO RAĐA PROZVAO ZVEZDU! Pričao o strancima u reprezentaciji, pa potkačio crveno-bele

Hrvatska nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo, a uoči kvalifikacija za Olimpijske igre njoj se ponudio Šejn Larkin, jedan od najboljih košarkaša u Evroligi.

- Zar vam ja ličim na nekoga ko iz dana u dan menja mišljenje? Već sam više puta rekao da nećemo dovoditi strance u reprezentaciju jer to nije u interesu hrvatske košarke. I dalje stojim pri tome - rekao je za hrvatski portal "24sata" Dino Rađa, predsednik Stručnog saveta tamošnje kuće košarke.

Hrvatska je inače dobila vajld kard za učešće u kvlafikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a Rađa je zbog stranaca malo potkačio i Crvenu zvezdu i Budućnost.

- Klubovi moraju da počnu da rade i stvaraju igrače, ne može da se očekuje od reprezentacije da podiže košarku. Razumem da klub uzme jednog ili dva stranca kako bi podigao kvalitet treninga i igre, ali ovi nisu kvalitetni. Slovenija je uzela Entonija Rendolfa iz Reala i postala prvak Evrope, no šta joj je to donelo na klupskom nivou? Baš ništa. Pogledajte finale ABA lige, Crvena zvezda i Budućnost su igrali sa po pet stranaca – istakao je Dino Rađa.

Bonus video

Tagovi: