Autor: Informer.rs

19.11.2019.

08:40

Foto:

Sport

MOGAO DA OSTANE BEZ STOPALA! Kako je teška saobraćajna nesreća odredila sudbinu Igora Kokoškova!

Sudbina je tako htela... Pitanje je da li bi imao ovakvu karijeru da mu se 1989. nije dogodila situacija koja mu je promenila život.

Dok je bio na služenju vojnog roka u vojnoj policiji u Nišu, Kokoškov je doživeo jezivu saobraćajnu nesreću zbog koje nije mogao da nastavi s treniranjem košarke.

Posle četiri operacije i 11 meseci na rehabilitaciji stigla je dijagnoza o trajnom oštećenju skočnog zgloba i kolena. To je ujedno označilo i početak jedne velike trenerske karijere.

Tako je sve počelo... Jedan san je ugašen, ali se otvorio drugi.  Kokoškov je upisao Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu, a već 1992. imao je i prvi samostalni trenerski angažman.

On nikada nije krio da želi da postane selekor Srbije, a upravo je sada došao pravi trenutak. Logično se nameće da je Kokoškov prirodna zamena za Aleksandra Đorđevića.

AMERI OTKRILI DETALJE! Kako je Kokoškov seo na klupu Srbije? Tajna poseta i susret dve legende rešili sve!

Već dugo je u SAD, a bivši trener Feniska otkrio je kako se odnosi prema velikim NBA zvezdama.

Nema se vremena za tugovanje, sutra je novi dan i utakmica. Pa, to se sada dešava i u Evroligi. Naravno da nije lako biti trener zvezdama u današnjem vremenu kada zarađuju stotine miliona dolara. Pitate me zašto izuzev Grega Popoviča treneri ne viču na igrače kao u Evropi. Pa, ne postoji neka pisana zabrana ili kodeks da se ne sme vikati. To je stvar socijalne inteligencije trenera, kako ćete kom igraču prići. Ja u karijeri nisam imao neprijatna iskustva. Mada, nervira me kada neki mediokriteti postavljaju svoje uslove, a igrači poput Stiva Neša i Grenta Hila, koji su asovi i jedni od najvećih u NBA, sa mnom su u Feniksu radili kao pravi profesionalci - rekao je jednom Kokoškov.

Oženjen je Patrišom, koja ima i srpske korene, i ima ćerku Elinu Grejs i sina Luku.

- Nije baš lako uskladiti porodične obaveze i profesionalne. Tu su česta putovanja i moji reprezentativni angažmani tokom leta, ali tako je kako je. Zanimljivo je da moja deca i supruga i obožavaju Beograd, pa stalno dolazimo leti i družimo se sa širom familijom - objasnio je Kokoškov.

Upravo mesto selektora garantuje dodatne posete Beogradu, to je sigurno. Srbija je dobila trenera plemenitog kova, sada je sve na Igoru.

Bonus video:

Tagovi: