Autor: Informer.rs

23.11.2019.

18:42

Foto:

Sport

(VIDEO) BOMBA! KOKOŠKOV DOVODI NBA CENTRA U REPREZENTACIJU! Amerikanac srpskih korena oblači dres "orlova"?

 

Sa Igorom Kokoškovim koji je nedavno postao selektor Srbije, naša reprezentacija bi mogla da dobije pomalo i neočekivano pojačanje na centarskoj liniji i to nimalno naivno.

POSLEDNJA ŠANSA ZA OLIMPIJSKE IGRE! Poznato protiv koga mogu da igraju naši košarkaši u Beogradu!

U pitanju je košarkaš Finiks Sansa sa kojim je Kokoškov imao priliku da sarađuje prošle sezone. On vuče srpske korene sa očeve strane, a kao mali igrao je u srpsku ligu u Čikagu gde je i rođen. 

Informer

Dok ga legendarni Čarls Barkli poredi sa Dirkom Novickim, ostali su složni u mišljenju da Kaminski Junior umnogome podseća na Divca. Iako trenutno igra na poziciji krilnog centra, Frenk sjajno pokriva i poziciju petice zbog visine od 2.13 centimetara i 110 kilograma koliko ima.

Kokoškov je za "košmagazin" otkrio da razmišlja o Kaminskom.

- Baš sam ga spominjao jednoj novinarki Kingsa i drago mi je da ste to pomenuli. Znam da Kaminski ima delom i srpske korene. Ne znam tačno detalje, baš ću to da podelim sa kolegama u svlačionici. Ako govorimo o tom širem spisku, svako ko ima takav potencijal ima pravo i da bude uzet u obzir. Kaminski je NBA igrač, razmatraćemo, videćemo, on je “stretch 5”, ima dobru sezonu, Finiks Sans igraju dobro - rekao je Kokoškov.

Kaminski ove sezone igra odlično u NBA ligi gde za 24 minuta na parketu u proseku beleži 10,9 poena i 5,6 skokova po meču.

Tagovi: