Autor: Informer.rs

14.12.2019.

12:47

Foto:

Sport

VELIKA ČAST! Baskonija povlači dres srpskog košarkaša!

Oni su najavili da će dres sa brojem osam, koji je nosio Rakočević, biti podignut u dvorani "Fernando Buesa" 19. decembra, uoči meča Evrolige sa Real Madridom.

Sadašnji potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije nosio je dres Baskonije (tada Taukemarike) tri godine, od 2006. do 2009, i osvojio je titulu prvaka Španije, trofej Kupa kralja i tri Superkupa Španije.

On je nastupajući za španski tim osvojio i trofej "Alfonso Ford", koji Evroliga dodeljuje najboljem strelcu, a u sezoni 2009. postigao je i rekord tog takmičenja jer je imao 58 uzastopnih pogođenih slobodnih bacanja.

- Moj bivši klub Baskonija odlučio je da u moju čast okači na vrh hale dres u kojem sam proveo neverovatne godine prepune uspeha, prijateljstava i najlepših mogućih trenutaka. Igrati za ovaj klub je bila ČAST i privilegija, i ovom prilikom im se zahvaljujem svim svojim srcem - između ostalog je napisao Rakočević u poruci na Instagramu.

Објава коју дели ? Igor Rakocevic ? (@igorrakocevic8) дана 13. Дец 2019. у 5:58 PST

Uz Rakočevićev, pod svodove dvorane Baskonije u četvrtak će biti podignut i dres Serhija Vidala, koji je za taj klub nastupao devet sezona, od 2000. do 2009.

Baskonija je do sada povukla samo jedan dres - Argentinca Pabla Priđonija, koji je u dva navrata nastupao za taj tim kao igrač, a potom bio i njihov trener.

Bonus video:

Tagovi: